Sıfır araç alana 0.49 2.el araca 0.69 faizle taşıt, 0.79 faiz oranı ile konut kredisi müjdesi yolda!

Araba sahibi olmak istiyorum diyen kişilere yönelik olarak Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank'tan yeni taşıt kredisi seferberliği!!!
Sıfır araç alana 0.49 2.el araca 0.69 faizle taşıt, 0.79 faiz oranı ile konut kredisi müjdesi yolda!

Sıfır araç alana 0.49 2.el araca 0.69 faizle taşıt, 0.79 faiz oranı ile konut kredisi müjdesi yolda! Konut ve araç fiyatlarında yaşanan yükseliş vatandaşın talebini düşürürken açıklanan son verilerde hem konut hem de taşıt satış rakamlarında sert düşüş yaşanmıştı.

Yaşanan düşüş sonrasında hem inşaat sektörü hem de otomotiv sektöründe taleplerin gündeme gelmesine neden olmuştu. Müteahhitler konut sektörüne yeni can suyu kredisi talebinde bulunurken benzer bir talepte otomotiv sektöründen geldi. Konut ve taşıt almak isteyenlere ucuz kredi musluğu bir kere daha açılıyor.

TAŞIT KREDİSİ ÇEKMEK İSTEYENLERE YENİ DESTEK KREDİSİ!

Kredi çekerek araba sahibi olmak istiyorum diyen kişiler yükselen taşıt kredisi faiz oranları ile bankalardan uzaklaşırken hem araç hem de kredi faizlerinde yaşanan yükseliş araç satış rakamlarını da düşürmüştü. Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD), Başkanı Ali Haydar Bozkurt otomotiv piyasasında daralma yaşandığını ifade ederke kredilerin kısılması nedeniyle pazarın sıkıntıya girdiğini belirterek "Bununla birlikte kredi kullanan müşterilerin de ortalama 1,5 milyon TL olan bir araç için maksimum 250-300 bin lira kredi kullanabildiğini görmekteyiz. Bu açıdan, kredilerin daha fazla kısılmasına ihtiyaç olup olmadığına bakmakta fayda olacaktır" dedi.

kredi-paketi.jpg

Sektörün kapalı kapılar arkasında sıfır araç kredisi paketinde bir önceki pakette olduğu gibi sıfır araçta yüzde 0.49 faiz oranı ile destek kredisi, ikinci el araç kredisi paketinde ise yüzde 0.69 faizle kredi verilmesini talep etti. Hatta ikinci elde faiz oranının yüzde 0.99 oranı ile daha yüksek tutularak sıfır araca olan talebin arttırılması da gündemde.

YENİ DEVLET DESTEKLİ KONUT KREDİSİ PAKETİNDE 0.79 KREDİ TALEBİ!

Konut kredisi çekmek isteyen kişilere yönelik müteahhitler sıfır konutlar için yüzde 0.79 ile kredi desteği talep edilirken en yüksek faiz oranının ise yüzde 0.99 faiz oranı ile verilmesi gündeme geldi. Müteahhitler sıfır konutlara düşük faizle, ikinci el konut kredisi paketinde ise yüzde 1.29 faiz oranı ile kredi talep ederken bunun amacı ise vatandaşın sıfır konuta yönlendirilmesi olarak gösterildi. Söz konusu kredi paketleri onaylanması durumunda Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından verilecek.