Sigara fiyatları için indirim kararı!

Türkiye’de sigaradan alınan yüksek vergiler ve maliyet artışları sigara fiyatlarına zam olarak yansıyor. Bir süre önce sigaraya yapılan zammın ardından şimdi de indirimler gündem oldu.
Sigara fiyatları için indirim kararı!

Sigara tiryakilerinin hiç de alışık olmadıkları bir haber gündeme bomba gibi düştü. Sigara fiyatları için genellikle zam haberleri gündemde geniş yer bulunuyordu. Hatta geçtiğimiz hafta sigaraya yeni yıl nedeniyle 3+4 TL civarında zam yapılmıştı. Bu zam ile sigara tiryakilerinin masrafları ciddi anlamda artarken çokça da tepki gösterilmişti.

SİGARAYA İNDİRİM YAPILDI!

Sigara fiyatları ile alakalı olarak sürpriz indirim gelişmesi yaşandı. JTI firması tarafından fiyat değişikliğine gidilerek tüm sigaralarda 1 TL’lik indirim yapıldı. İndirimli fiyatlar bugünden itibaren geçerli olmaya başlarken herkesi şaşırtan bu indirimin gerekçesi merak konusu oldu. Türkiye’de özellikle sigarada indirim en azından son yıllarda görülen bir gelişme değildi.

NEDEN FİYAT DÜŞTÜ?

Sigaraya yapılan 1 TL’Lik indirimin nedeni JTI firması tarafından açıklanmadı. Ancak bu indirimin son zamla beraber düşen satışlarla alakası olabileceği düşünülüyor. Yükselen fiyatlardan dolayı sigara tiryakilerinin bir kısmı farklı yollarla sigara ve tütün teminine başvurmaya başlayınca firmanın da 1 TL’lik indirim yaparak müşterileri geriye kazanma şeklinde bir politika ortaya koymuş olabileceği tahminleri yapılıyor.

Sigara fiyatlarına yapılan 1 TL’lik indirimin sadece bir firma ile sınırlı kalması beklenmiyor. Sigara firmaları arasında çok büyük bir rekabet bulunuyor ve aynı kalitedeki sigaraları aynı fiyatla satma politikası uygulanıyor. JTI’nin yaptığı indirimin ardından müşteri kaybetmek istemeyecek olan diğer firmalar da bu yönde indirim kararı alması bekleniyor.

Sigarada firmalar çok fazla indirim yapma imkanına sahip değiller. Devletin bir sigaradan alacağı vergi oldukça yüksek olduğundan dolayı firmalar çok fazla indirim kararı alamıyorlar.