Son dakika, Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam değişti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan memur ve emekli maaş zamlarının güncellendiğini açıkladı. Yeni maaş zammı için oran Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı.
Son dakika, Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam değişti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün yaptığı açıklama ile memur ve emekli maaşlarına yüzde 25 zam yapıldığını duyurmuştu. Bugün AK Parti TBMM Grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan memur ve emekli zamlarının güncellenmesi kararı aldıklarını duyurdu.

MEMUR VE EMEKLİ MAAŞ ZAMMI GÜNCELLENDİ!

Memur ve emekli maaş zamlarına dair açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Geçen yıl memur maaşlarında yüzde 87'lik artışa gitmiş, temmuzda yüzde 42'ye varan yeni bir zam yapmıştık. Memur buluşmasına giderken bakanlarımıza yüzde 25 oranını daha da yukarı çıkaracak formüller bulma talimatını vermiştik. Dün ve bugün yürütülen çalışmalar sonucunda, memur ve emekli maaş artış oranını yüzde 30'a kadar çıkartabileceğimiz imkanlar sağladık. Memur ve emekli maaş zammı için açıkladığımız yüzde 25’lik zam oranını yüzde 30 olarak güncelliyoruz.” dedi.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 5.500 TL OLDU!

En düşük emekli maaşını da açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "En düşük emekli maaşını 5.500 TL'ye yükseltiyoruz. 3.500 TL maaş alan emeklilerimizin 2.000 TL zam ile maaşlarını 5.500 TL'ye yükselttik. Vatandaşlarımızın enflasyon karşısında ezilmeyeceklerini söylemiştik ve bu sözümüzün gereğini de yaptığımızın altını çizmek istiyorum." dedi.

YENİ ZAMLAR YAPILABİLİR SİNYALİ!

Cumhurbaşkanı Erdoğan memur ve emekli maaş zamlarını açıklarken yeni zamlara dair de sinyal vererek, "Açıklamış olduğumuz bu zamlar yılın ilk 6 ayına ait zamlar olduğunu vurgulamak istiyorum. Yılın ikinci yarısında toplu sözleşme ve enflasyon farkı göz önünde bulundurularak yeni artışlar yapılacaktır. Milletimizin refahını arttırmak için ne gerekiyorsa yapan bir hükümet olduğumuzu hatırlatmak istiyorum." açıklamasını yaptı.

MEMUR VE EMEKLİ MAAŞ ZAMMI HESAPLAMASI DEĞİŞTİ!

Memurların ve emeklilerin maaş zamlarına yüzde 5 daha ekleme yapılarak yüzde 30’a çıkarılmasıyla tüm hesaplamalar değişti. Yüzde 30 zamla 6.000 TL emekli maaşı 7.800 TL'ye, 7.000 TL emekli maaşı 9.100 TL'ye, 8.000 TL emekli maaşı 10.400 TL'ye, 9.000 TL emekli maaşı 11.700 TL'ye, 10.000 TL emekli maaşı 13.000 TL'ye çıkmış oldu.