Son Dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emekli maaşı açıklaması

Memur maaşlarına yapılan zamların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından son dakika emekli maaş zammı açıklaması geldi.
Son Dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emekli maaşı açıklaması

Dün alınan karar ile birlikte memur maaşlarına yapılacak olan zam için yasa teklifi meclise sunuldu. Yapılan zamların ardından ise emekli maaşlarına zam gelip gelmeyeceği yönünde merak edilenler artmaya başladı. Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından son dakika emekli maaş zammı açıklaması geldi.

SON DAKİKA EMEKLİ MAAŞ ZAMMI AÇIKLAMASI!

Memur maaşlarına yapılan zam hakkında "Şehirlerimizin ne derdi varsa, vatandaşın ne talebi varsa yine biz karşılayacağız. Kabinemizin göreve başlamasından bugüne geçen 1 aylık sürede milletimizle pek çok müjdeyi paylaştık. Asgari ücretteki artıştan sonra dün memur maaş düzenlemesini Meclis'imizin takdirine sunduk. Meydanlarda söz verdiğimiz üzere en düşük memur maaşını 22 bin 17 liraya yükseltiyoruz. Tüm kamu görevlilerinin yıllık ücretlerinde seyyanen artış yapıyoruz.

Ortalama memur maaşını 25 bin 15 liraya çıkarıyoruz. Tarihin en yüksek zamlarından olan bu düzenlemenin tüm memurlarımıza hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerine yer veren Cumhurbaşkanı Erdoğan,

"Emeklilerimizin beklentilerini de göz ardı etmiyorum. 5 ay önce yaşanan deprem gerçeğine rağmen ne söz vermişsek hepsini tek tek yerine getirdik, getiriyoruz. En düşük emekli maaşını 7 bin 500 liraya yükseltmek suretiyle bu konudaki hassasiyetimizi ortaya koyduk. Dün enflasyon oranı netleşince emeklilerimizin alacağı yeni maaşları da belli oldu. Cumhurbaşkanı Yardımcımız, Hazine ve Maliye Bakanımız ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız çalışmalarına başladı. İnşallah önümüzdeki hafta gerekli açıklamayı yapacağız." şeklinde açıklamalar ile emekli maaşları ile ilgili de çalışmaların yapıldığını duyurdu.