Son dakika ZAM GÜNCELLEMESİ! TİS imzalandı en düşük memur maaşı Ağustos'ta 63.000 TL oldu

Temmuz'da TÜİK tarafından açıklanan enflasyon rakamları sonrasında en düşük memur ve emekli maaşı yeniden belirlenmişti. Memur maaşı için yeni zam güncellemesi son dakika duyuruldu.
Son dakika ZAM GÜNCELLEMESİ! TİS imzalandı en düşük memur maaşı Ağustos'ta 63.000 TL oldu

Son dakika ZAM GÜNCELLEMESİ! TİS imzalandı en düşük memur maaşı Ağustos'ta 63.000 TL oldu - Memurlar, emekliler ve asgari ücretli çalışanlar Temmuz ayının gelmesi ile zam oranını beklemeye başlamıştı. Bu sene alınan kararla asgari ücrete ara zam verilmezken memur ve emekli maaşlarına uygulanacak olan enflasyon zammı ise bir kere daha beklentilerin altında kalmıştı.

TÜİK tarafından açıklanan enflasyon oranına göre memur ve memur emeklisi olan kişilere yüzde 19.31 oranında zam yapılırken SSK ve BAĞKUR emeklisi olan kişilerin aylıklarına ise Temmuz ayında yüzde 24,37 oranında zam gelmişti. Asgari ücretli çalışanlar için ise ne yazık ki Temmuz ayında ara zam verilmemiş ve yeniden tek zam sistemine dönüş yapılmıştı. Memurlar ve emekliler için zam serüveni Ocak ayına kadar tamamlanırken resmi kurum ve kuruluşlarda zam pazarlıkları başlamıştı.

BEYLİKDÜZÜ BELEDİYESİ TİS İMZALADI, EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI 63 BİN TL OLDU

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, "Bu anlaşma ile en düşük devlet memuru maaşımızı aylık ortalama 63 bin TL'ye çıkararak asgari ücretin yaklaşık 4 katına yükselttik. Hiçbir yol arkadaşımızı enflasyona ezdirmeyecek, bu memleket için hep birlikte hizmet üretmeye, çalışmaya devam edeceğiz" diyerek en düşük memur maaşını 63 bin liraya çıkardıklarını söyledi.

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI ASGARİ ÜCRETİ DÖRDE KATLADI!

Başkan Çalık yapmış olduğu açıklamasında "Emekçi arkadaşlarımın mutlu, huzurlu olduğu ve gelecek kaygısı yaşamadan çalıştığı bir ortamı inşa etmeye gayret ediyorum. Bugün imzaladığımız anlaşma ile en düşük devlet memuru maaşımızı aylık ortalama 63 bin TL'ye çıkararak asgari ücretin yaklaşık 4 katına yükselttik" diyerek enflasyona karşı çalışanları koruduklarını söyledi.

Yapılan zam sosyal medyada büyük yankı uyandırırken farklı tepkilere neden oldu. En düşük memur maaşı için ödenen rakam son derece yüksek bulunurken çalışanlar ve emekliler kendilerine de ara zam ve iyileştirme zammı verilmesini talep etti. Özellikle de zam alamayan asgari ücretli çalışanlar tepki gösterirken 17 bin TL'lik asgari ücreti nerede ise dörde katlayan rakamı örnek göstererek kendilerinin bu maaşla ay sonunu getirmelerinin imkansız olduğunu belirterek zam verilmesini talep ettiler.

Genel Yayın Yönetmeni