Son indirimin ardından benzin ve motorinin yeni fiyatları!

Akaryakıtta son fiyatlar araç sahipleri tarafından merak ediliyor. Benzine yapılan son indirimin ardından İstanbul, Ankara ve İzmir’de akaryakıt fiyatları ne kadar oldu?
Son indirimin ardından benzin ve motorinin yeni fiyatları!

Akaryakıt fiyatlarında yılın ilk güncellemesi yapıldı. Petrol fiyatlarındaki gerilemelerin ardından maliyetlerde düşüş meydana gelirken benzinin litre fiyatına indirim yapıldı. Bu indirimin ardından pompa fiyatları da değişti. Güncellenen fiyat listesi ise milyonlarca araç sahibi tarafından merak edilmeye başlandı.

PETROL FİYATLARI YENİDEN YÜKSELİŞE GEÇTİ!

Geçtiğimiz hafta petrol fiyatlarında düşüşler meydana gelmiş ve bu fiyat hareketi bu hafta başında da devam etmişti. Brent petrolün varil fiyatı 85 dolar seviyesinden 77 dolar seviyesine kadar gerilemişti. Ancak bugün gelen fiyatlara göre petrol fiyatlarında yeniden yükseliş hareketi hakim olmaya başladı. Son 24 saat içerisinde gerçekleşen fiyat artışlarıyla beraber brent petrolün varil fiyatı 80 doların üzerine çıktı.

DOLAR KURU ETKİLİYOR!

Akaryakıt maliyetleri hesaplanırken dolar kuru üzerinden hesaplamalar yapılıyor. Bunun için de dolar kurundaki fiyat hareketleri akaryakıt fiyatlarında belirleyici oluyor. Bugün dolar kurunda hafif bir yükseliş takip edilmeye başlandı. Dolar kuru şu anda 18,78 TL’den işlem görmeye devam ediyor. Akaryakıt maliyetleri için kur hareketlerinin takip edildiği akaryakıt sektörü temsilcileri tarafından bildirildi.

BENZİN İNDİRİMİ POMPA FİYATLARINA YANSIDI

Son günlerde petrol fiyatlarındaki hareketlerden dolayı benzinin litre fiyatına 63 kuruşluk bir indirim uygulanması kararlaştırılmıştı. Bu karar dün gece yarısından itibaren uygulanmaya başlandı. Türkiye’nin 81 ilinde pompa fiyatlarına yansıyan benzin indirimi ile beraber fiyat tabelaları da değişti. Araç sahipleri artık 63 kuruş daha ucuz bir birim fiyatla benzin alabiliyorlar.

BENZİN İÇİN YENİ FİYATLAR!

Yapılan benzin indiriminin ardından yeni fiyatlar da belli oldu. Alınan bilgilere göre benzinin litresi İstanbul’da 18,89 TL’den, Ankara’da 19,11 TL’den ve İzmir’de 19,08 TL’den satılmaya başlandı. Motorinin fiyatında ise herhangi bir değişiklik yapılmadı. Motorinin listesi İstanbul’da 22,07 TL’ye, Ankara’da 22,24 TL’ye ve İzmir’de 22,33 TL’ye satılıyor.