SSK 4A 4B 4C Emekli Sandığı Bağkur emeklisi! Hesaplar değişti maaşlar bu oran üzerinden verilecek

Ülkemizde 16 milyona yakın emekli bulunuyor. Emeklilerin bu günlerde gözü kulağı 'zam' haberlerindeyken gündemin en önemli konu başlığı da emekli maaş zammı olarak kayıtlara geçiyor. Emeklinin zam hesabı değişirken detaylar da belli oldu.
SSK 4A 4B 4C Emekli Sandığı Bağkur emeklisi! Hesaplar değişti maaşlar bu oran üzerinden verilecek

Belirli yıllar boyunca karşılaması gereken şartları yerine getirerek çalışan bireyler emekli olma hakkında sahip oluyor. Emeklilik hakkı elde eden milyonların en önemli konu başlığı temmuz ayında maaşlarına yapılacak zam olurken her gün bir yeni açıklama geliyor.

Emeklilerin maaşlarına yapılacak olan iyileştirmelerle ilgili araştırmalar yapılmaya devam ederken emekliye son olarak ocak ayında yüzde 49,25 oranında zam yapılmış ve en düşük maaş da 10 bin TL olarak belirlenmişti. Emekliler temmuz ayınca alacakları zam için hesaplamalara başlarken bir yeni hesap tablosu daha gündeme geldi.

EMEKLİNİN ZAM HESAPLAMASI DEĞİŞTİ

Milyonlarca emeklinin gözü açıklanacak olan zam oranlarına çevrildi. Ocak ayındaki zammın enflasyon nedeniyle yetersiz kaldığını belirten emekliler, zam ve refah payı beklentileri ile temmuz zammını bekliyor. Emekliye verilecek zam oranları, haziran ayında açıklanacak olan 6 aylık enflasyon farkının ardından netleşecek.

ssk-4a-4b-4c-emekli-sandigi-bagkur-emeklisi-hesaplar-degisti-maaslar-bu-oran-uzerinden-verilecek.webpEmekliler, 6 aylık enflasyon oranı kadar net zam alırken, refah payı ile ilgili beklentiler de devam ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emekli refah payı verilip verilmeyeceğine ilişkin soruyu yanıtlarken emekli refah payı ödemesi için kapıyı kapatmadı. Bakan Işıkhan, emeklilere ekstra refah payı verilip verilemeyeceğine ilişkin sorularla ilgili "Her şey için çok erken. Temmuz ayını bekleyelim." dedi. Bu çerçevede refah payının verilmesi için beklentiler de devam etmeye başladı.

ssk-4a-4b-4c-emekli-sandigi-bagkur-emeklisi-hesaplar-degisti-maaslar-bu-oran-uzerinden-verilecek-001.webp

10 bin liralık taban emekli maaşının artmasına yönelik beklentiler devam ederken emekli maaşları, 6 aylık enflasyon oranında zamlanıyor. Nisan ayı itibarıyla emeklilerin maaş zammı yüzde 18,72 olurken tahminlere göre 6 aylık enflasyon farkı yüzde 25'e kadar çıkacak. Bu çerçevede emekliler beklentinin gerçekleşmesi durumunda yüzde 25 oranında zam alacak.