SSK Bağkur'luya 2 farklı maaş! 12 bin 581 lira kök maaş detayı ortaya çıktı

Emekli maaş zammı için yapılan açıklamalar gündemde yer alıyor. Temmuz ayında maaş zammı bekleyen emekliler kök maaşların ne kadar olacağını merak ederken yeni detaylar ortaya çıktı.
SSK Bağkur'luya 2 farklı maaş! 12 bin 581 lira kök maaş detayı ortaya çıktı

Emekli ve memurların gözü kulağı temmuz ayında yapılacak olan maaş zammına çevrildi. Özellikle emekliler kök maaş detayı nedeniyle maaş zamları ile ilgili bilgi sahibi olmak isterken SSK ve Bağ-kur'luya kök maaş detayı ortaya çıktı. Maaş zammı ile ilgili hükümet kanadından gelen açıklamalar takip edilirken kök maaş hesaplamaları da yeniden yapıldı.

Maaş zamları gündemin önemli konu başlıkları arasında yer edinirken SSK Bağkur'luya 2 farklı maaş hesaplaması geldi. Ocak ayında maaşlara yüzde 49.25 oranında zam uygulanırken Merkez Bankası Piyasa Katılımcıları Anketi ile Finansal Kurumlar Birliği'nin tahminleri maaş hesaplamalarına yön vermeye devam ediyor.

SSK - BAĞKUR'LUYA EMEKLİ MAAŞ ZAMMINDA YENİ HESAPLAMALAR

"Emekli maaş zammı ne kadar olacak? Refah Payı düzenlemesi gelecek mi?" sorularının cevapları aranırken emekli maaş zammı için hesaplamalar netleşmeye başladı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanacak Haziran ayı oranları sonrasında yeni maaşlar belli olacak.

ssk-bagkurluya-2-farkli-maas-12-bin-581-lira-kok-maas-detayi-ortaya-cikti.webp

Emekli ve memur maaşlarının zam oranı 6 aylık enflasyona göre belli olurken zam oranları, haziran enflasyon rakamlarının açıklanacağı temmuzun ilk haftasında kesinleşecek. Merkez Bankası'nın Piyasa Katılımcı Anketi'ne göre haziran ayında enflasyon yüzde 2,52 olacak ve 6 aylık enflasyon oranı yüzde 25,81'e yükselecek.

ssk-bagkurluya-2-farkli-maas-12-bin-581-lira-kok-maas-detayi-ortaya-cikti-001.webp

Maaş zamları Piyasa Katılımcıları Anketi tahmini üzerinden hesaplandığında;

  • Kök maaşı 10 bin lira olan bir emeklinin maaşı 12 bin 581 lira olacak.
  • 15 bin lira olan emekli maaşı 18 bin 871 lira olacak.
  • 20 bin lira olan emekli maaşı 25 bin 162 liraya yükselecek.

Finansal Kurumlar Birliği tahminine göre ise maaşlar hesaplandığında;

  • 10 bin lira olan bir emeklinin maaşı 12 bin 661 lira olacak.
  • 15 bin lira olan emekli maaşı 18 bin 991 lira olacak.
  • 20 bin lira olan emekli maaşı 25 bin 332 liraya yükselecek.

ssk-bagkurluya-2-farkli-maas-12-bin-581-lira-kok-maas-detayi-ortaya-cikt.webp

İki farklı maaş hesaplaması ortaya çıkarken emeklilerin gözü kulağı 3 Temmuz tarihinde açıklanacak olan maaş zamlarını çevrildi.