TBMM’de emekli maaşı mesaisi!

TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamları sonrasında memur ve emekli maaş zamları belli oldu. ancak bunun yanı sıra milyonlarca emekli en düşük emekli maaşının ne kadar olacağını merak ediyordu. AK Parti tarafından yapılan açıklamayla bu durum da netleşti.
TBMM’de emekli maaşı mesaisi!

En düşük emekli maaşı 12 bin 500 TL oldu. Emeklilerin ocak ayına kadar alacakları en düşük emekli maaşı 12 bin 500 TL olarak açıklanmıştı. Ancak henüz kanun teklifi çıkmadı. TBMM’de en düşük emekli aylığının 12 bin 500 TL’ye çıkarılması için mesai devam ediyor.

TBMM Genel Kurulu’nda en düşük emekli aylığının 12 bin 500 TL olması konusunu içeren Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşmeleri de bu kapsamda devam ediyor.

DEPREM BÖLGESİ İÇİN VERGİ AFFI

Konu ile ilgili AK Parti Samsun Milletvekili ve Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Muş, yaptığı açıklamasında şunları söyledi:

“Hükümet yetkililerinden aldığım bilgi, bir uzatmaya gitmeyecekleri yönünde. Deprem bir mücbir sebep ilan etme halidir ancak depremin etkilerinin ortadan kalkmasıyla beraber mücbir sebebin ortadan kalktığını, beyannamenin verilebildiğini, belge ve kaydın tutulabildiği dile getiriliyor. Dolayısıyla şu an itibarıyla bir uzatma söz konusu değil ama sonrasıyla alakalı yapılacak başka bir değerlendirmede hükümetin farklı bir kararı olur mu, onu bilemiyorum. Şu an hükümetin gündeminde olmadığını ifade edebilirim”

DEM PARTİ VE AK PARTİ ARASINDAKİ GERGİNLİK

Öte yandan TBMM’den emekliler için mesai tüm hızıyla devam ediyor. Görüşmeler sırasında DEM Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık, görüşmeler sırasında AK Parti ve DEM Parti milletvekilleri arasında onaylamadıkları bir olay yaşandığını belirtti. Daha önce bir başkanvekili ile AK Partili milletvekili tarfaından DEM Parti Grubu için sinkaflı kelimeler kullanıldığını söyledi. Bu kelimeleri açıkça kullanan ve tekrar eden Sakık uyarı alırken TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ tarafından da mikrofonu kapattırıldı.