TCMB finansal hizmetler güven endeksinin gerilediğini açıkladı

TCMB tarafından ekonomik veriler açıklanmaya devam ederken son olarak finansal hizmetler güven endeksinin gerilediği ifade edildi. Bu çerçevede veriler merak edilirken TCMB detayları duyurdu.
TCMB finansal hizmetler güven endeksinin gerilediğini açıkladı

Ülkemizde ekonomik gelişmeler kamuoyu ve para piyasalarının yakın gündeminde yer alıyor. Para piyasaları hakkında yapılan açıklamalar gündemin önemli konuları arasında yer alırken Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından yeni bir açıklama geldi.

TCMB, haziran ayında Finansal Hizmetler Güven Endeksi (FHGE) verilerini açıkladı. TCMB'nin açıkladığı Finansal Hizmetler Güven Endeksi, bir önceki aya göre 10,8 puan azalış kaydederek 149,5 seviyesinde gerçekleşti.

FİNANSAL HİZMETLER GÜVEN ENDEKSİ GERİLEDİ

TCMB tarafından yapılan açıklamaya göre, endeksi oluşturan anket sorularına ait yayılma endeksleri incelendiğinde, son üç aydaki iş durumu, son üç aydaki hizmetlere olan talep ile gelecek üç aydaki hizmetlere olan talep beklentisi olmak üzere tüm alt endekslerin FHGE’yi azalış yönünde etkilediği görüldü. TCMB konuyla ilgili olarak "İş durumu ve hizmetlere olan talebe ilişkin değerlendirmelere göre, son üç ayda iş durumunda iyileşme olduğu yönündeki değerlendirmelerin bir önceki aya kıyasla zayıfladığı gözlenmektedir. Son üç ayda hizmetlere olan talepte artış olduğu yönündeki değerlendirmeler ile gelecek üç ayda hizmetlere olan talepte artış olacağı yönündeki beklentilerin de zayıfladığı görülmektedir.

İstihdama ilişkin değerlendirmelere göre, son üç ayda istihdamda artış olduğunu bildirenler lehine olan seyrin zayıfladığı, gelecek üç ayda istihdamda artış olacağını bekleyenler lehine olan seyrin ise bir miktar güçlendiği gözlenmektedir.'' denildi.

ekran-goruntusu-2024-06-24-171333.png

TCMB tarafından yayımlanan bültenle detayları belli olan FHGE verileri grafikler halinde de gösterildi.