TCMB politika faiz oranı! Merkez Bankası Haziran 2024 faiz kararı açıklandı

TCMB, yılın altıncı faiz kararı için toplantı düzenledi. Haziran ayı PPK toplantısı sonrası faiz kararı belli olurken faiz kararı son dakika açıklandı.
TCMB politika faiz oranı! Merkez Bankası Haziran 2024 faiz kararı açıklandı

Para piyasaları faiz kararına odaklandı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanacak olan faiz kararı için bekleyişe geçerken bu bekleyiş de an itibariyle sona erdi. Yılın altıncı faiz kararı için gözler Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanacak olan Para Politikaları Kurulu (PPK) faiz kararına çevrildi.

TCMB Başkanı Fatih Karahan başkanlığında gerçekleşen toplantının detayları merak konusu oldu. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın alacağı faiz kararı ocak ayında merak konusu olurken piyasanın nabzını tutan faiz kararı için PPK toplantısının sonucuna gözler çevrildi.

TCMB PPK HAZİRAN 2024 FAİZ KARARI AÇIKLANDI

TCMB PPK toplantısı sona ererken haziran ayı faiz kararı son dakika duyuruldu. TCMB tarafından açıklanması beklenen Haziran 2024 Para Politikası Kurulu Toplantısı 27 Haziran Perşembe günü itibariyle sonuçlandı. Kurul tarafından yapılan toplantı sonrasında TCMB, merakla beklenen faiz kararını PPK tutanağı ile kamuoyuna duyurdu. 27 Haziran Perşembe günü Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, Başkan Karahan'ın öncülüğünde saat 14.00'da faiz kararı açıklandı.

tcmb-politika-faiz-orani-merkez-bankasi-haziran-2024-faiz-karari-aciklandi.webp

Mayıs ayında gerçekleştirilen PPK toplantısında politika faizi bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 50 seviyesinde sabit tutulmasına karar vermişti. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, Fatih Karahan başkanlığında yaptığı altıncı toplantısında faizi yeniden yüzde 50 seviyesinde sabit tutmaya karar verdi.

ekran-goruntusu-2024-06-27-140206.png

TCMB tarafından alınan haziran ayı faiz kararı son dakika olarak kamuoyuna duyuruldu. Buna göre TCMB tarafından yapılan açıklamada; ''Para Politikası Kurulu (Kurul), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 50’de sabit tutulmasına karar vermiştir.'' ifadeleri yer aldı.