TOGG ön sipariş tarihi açıklaması! Ne zaman satışlar başlayacak?

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) tarafından üretilen yerli otomobil TOGG için ön sipariş tarihi açıklaması yapıldı.
TOGG ön sipariş tarihi açıklaması! Ne zaman satışlar başlayacak?

Türkiye’nin yerli otomobili TOGG’un piyasaya ne zaman çıkacağı merak ediliyor. Yapılan açıklamalara göre TOGG Mart ayında yollarda olacak. Ancak TOGG satışlarına dair takvim ile alakalı süreç araştırılıyor. TOGG satışa çıkmadan bir ön sipariş süreci yaşanacak. Bu ön sipariş sürecinde TOGG satın almak isteyenler başvuruda bulunacaklar.

TOGG ÖN SİPARİŞ TARİHİ NE ZAMAN?

TOGG için ön sipariş süreci ile otomobil satışları resmen başlayacak. Bu şekilde sipariş başvurusu yapanlar ilk seri üretim TOGG otomobillerinin sahibi olabilecekler. Belirli sayıda TOGG ön sipariş ile satışa çıkacak ve Mart ayında da bu otomobiller teslim edilecek. Ardından ise üretim devam ettirilerek 2023 yılında 20.000 adet TOGG satılacak.

TOGG’un ön sipariş tarihine dair Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank açıklamada bulunarak, “TOGG ön sipariş tarihi olarak Sayın Cumhurbaşkanımız daha önce Şubat ayını açıklamıştı. Bu doğrultuda Şubat ayının ikinci yarısında TOGG için ön siparişler alınmaya başlanacak. Fiyat da o zaman belli olmuş olur. Mart ayının sonuna doğru geldiğimizde ise TOGG otomobilleri yollarda görmeye başlayacağız.” dedi.

2 YIL İÇİNDE İHRACAT BAŞLAYACAK!

TOGG ile alakalı olarak ihracat çalışmalarına dair de bilgi veren Bakan Mustafa Varank, “Bizim ilk önceliğimiz TOGG’un Türkiye’de piyasaya çıkmasıdır ve bunun için de gayret gösteriyoruz. İnşallah bunu başardıktan yani Türkiye’de piyasaya çıkardıktan sonra 2 yıl içinde ihracata başlama hedefi var. Buna dair çalışmalar yapılıyor. Bu araçların tip onaylarının alınması için farklı ülkelerde çalışmalar yapılıyor. Şu anda dünyanın dört bir tarafından TOGG için talepler var. Nasıl satın alabiliriz, nasıl bayisi olabiliriz diye soruyorlar. Güzel gelişmeler olacak.” ifadelerini kullandı.