Toplu taşıma zammına küsurat güncellemesi! Düz hesap 20 TL oluyor

Toplu taşımada ulaşım zammı devam ederken yeni güncelleme duyuruldu. Tam bilet ve öğrenci bileti fiyatları 15 Ağustos tarihi itibari ile güncelleniyor.
Toplu taşıma zammına küsurat güncellemesi! Düz hesap 20 TL oluyor

Toplu taşıma zammına küsurat güncellemesi! Düz hesap 20 TL oluyor - Enflasyon ve döviz kuru nedeniyle başlayan zam yağmuru en çok toplu ulaşım fiyatlarını etkilemeye devam ediyor. Akaryakıt fiyatlarına gelen zamlar toplu ulaşımda da bilet fiyatlarına zam yapılmasına neden olurken bu zamlara bir yenisi daha eklendi. Toplu ulaşıma yeni zam için tarih ve rakam verildi.

Temmuz ayında memur ve emekli maaşına enflasyon zammı verilirken asgari ücretli çalışanlara ise bu sene ara zam verilmeyeceği açıklanmıştı. Asgari ücretli çalışanlar maaşlara zam gelmemesini diğer ürün ve hizmetlere de zam gelmeyeceği düşüncesi ile kabul ederken evdeki hesap pazara uymamıştı. Asgari ücret harici her şeye zam gelirken asgari ücretlinin alım gücünün 14 bin liraya kadar düşmesi tepki çekmişti. Zam yağmuru devam ederken bu seferde toplu ulaşım zammı ilan edildi.

AYDIN'DA TOPLU ULAŞIMA ZAM! AYDIN'DA OTOBÜS VE İLÇELER ARASI TAM ÖĞRENCİ BİLETİ FİYATI NE KADAR, KAÇ TL?

Aydın'da toplu ulaşıma yeni zam son dakika açıklandı. Artan maliyetleri gerekçe gösteren şoförler tarafından yapılan başvuru sonucunda yolcu ücretlerine yeniden zam yapılmasına karar verildi. Hatırlanacağı üzere Aydın Ulaşım Koordinasyon Merkezi'ne (UKOME) tarafından yapılan bir önceki toplantıda toplu ulaşım ücretlerine yüzde 28 oranında zam yapılmıştı. Zamlı ulaşım fiyatlarının maliyetlerini kurtarmadığını ve zarar ettiklerini belirten şoförler bir kere daha zam talebinde bulunmuştu.

Yapılan zam talebini değerlendiren UKOME toplu ulaşıma Aydın'da 15 Ağustos 2024 Perşembe gününden itibaren geçerli olmak üzere ek zam yapıldı. Ek zam oranı yüzde 12,5 olarak belirlendi. Yeni zamlı tarife ile Aydın'da tam yolcu bileti 18 liradan düz hesap 20 liraya, öğrenci bileti fiyatı ise 12 liradan 13 liraya yükseltilmiş oldu.

Genel Yayın Yönetmeni