TÜED resmen açıkladı sizde hemen kontrol edin emekli maaşı yanlış hesaplanmış olabilir

Türkiye Emekliler Derneği milyonlarca emekli hakkında son derece kritik bir açıklamada bulundu. Emekli maaşı yanlış hesaplananların listesi ile beraber hukuki mücadele başladı. Emekli maaşı yanlış hesaplanmış olabilir mi?
TÜED resmen açıkladı sizde hemen kontrol edin emekli maaşı yanlış hesaplanmış olabilir

Milyonlarca emeklinin maaşı için kritik bir gelişme yaşandı. Türkiye Emekliler Derneği TÜED tarafından yapılan açıklamada emekli maaşı hesaplama konusunda kullanılan kat sayısında hata yapıldığı iddia edildi. Yapılan bu hata nedeni ile emekli maaşlarının hatalı hesaplandığı iddia edilerek mahkemeye başvuru yapıldı. 

Emeklilik maaşı hesaplaması için SGK tarafından uygulanan formülde en kritik veri katsayı olarak öne çıkıyor. Yapılan hesaplamada ortalama aylık kazancın güncelleme katsayısı ile güncellenen prime esas kazançları toplamının toplam prim ödeme gün sayısına bölünmesi sonucunda emekli olan kişinin alacağı emekli aylığı belirleniyor. 

KİMLERİN EMEKLİ MAAŞI YANLIŞ HESAPLANDI, EMEKLİ AYLIĞI HESAPLAMASI NASIL YAPILIYOR?

Türkiye Emekliler Derneği TÜED tarafından yapılan açıklamada revize edilen büyüme oranlarının 2010 - 2016 Yılları arasında güncelleme katsayısına yansıtılmadığı ve bu nedenle bu seneler arasında emekli olan kişilerin emekli maaşlarının hatalı hesaplandığı iddiası ile mahkemeye başvuru yapıldı. Sosyal Güvenlik Kurumu SGK tarafından emekli maaşı  ortalama aylık kazancın güncelleme katsayısı ile güncellenen prime esas kazançları toplamının toplam prim ödeme gün sayısına bölünmesi formülü ile hesaplanıyor. 

EMEKLİ MAAŞI YANLIŞ HESAPLANMIŞ OLABİLİR Mİ?

Konu hakkında açıklama yapan Türkiye Emekliler Derneği Hukuk Müşaviri Av. Cafer Tufan Yazıcıoğlu, 12 Aralık 2016 tarihinde Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK tarafından Milli Gelir Büyüme Oranlarının revize edildiğini ancak güncelleme katsayısının güncellenmediğini iddia etti. Bu nedenle 2010 senesi ile 2016 senesinde emekli olan kişilerin emekli maaşlarının hatalı hesaplandığı belirtildi. 

 Konu hakkında TÜED resmi olarak başvuru yaparken bilirkişi tarafından incelenen raporun mahkemeye sunulduğu ve mahkemenin vereceği kararın bekleneceği açıklandı.