TÜİK Haziran ayı enflasyon rakamları ne zaman açıklanacak, 6 aylık enflasyon farkı ne olacak?

TÜİK tarafından açıklanacak olan enflasyon rakamları yakından takip ediliyor. Enflasyon rakamları gündemde yer alırken 6 aylık enflasyon farkı da en çok araştırılan konular arasında bulunuyor.
TÜİK Haziran ayı enflasyon rakamları ne zaman açıklanacak, 6 aylık enflasyon farkı ne olacak?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) enflasyon verilerini aylık olarak açıklıyor. TÜİK tarafından açıklanan veriler gündemin önemli konu başlıkları arasında yer alırken 6 aylık enflasyon farkı da takip ediliyor. Bu çerçevede maaş zamlarını belirleyecek olan enflasyon farkıyla ilgili ''TÜİK Haziran ayı enflasyon rakamları ne zaman açıklanacak? 6 aylık enflasyon farkı ne olacak? 2024 TÜİK Haziran ayı TÜFE kararı ne zaman paylaşılacak?'' sorularına da yanıt aranmaya başladı.

Enflasyon verilerinin ne zaman açıklanacağı, 6 aylık enflasyon farkının belli olacak olması nedeniyle merakla bekleniyor. Enflasyon rakamları vatandaşların gündeminde yer alırken Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanacak olan haziran ayı TÜFE verileriyle birlikte, ekonomide son durum, kira artış oranları ve memur ve emekli zammı için 6 aylık enflasyon farkı belli olacak. Gözler şimdi TÜİK tarafından açıklanacak olan haziran ayı enflasyon rakamlarına çevrildi.

tuik-haziran-ayi-enflasyon-rakamlari-ne-zaman-aciklanacak-6-aylik-enflasyon-farki-ne-olaca.png

TÜİK, HAZİRAN AYI ENFLASYON RAKAMLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

TÜİK enflasyon rakamları ekonomi gündeminin en önemli maddelerinden oldu. Enflasyon rakamları, emekli ve memur maaşları için belirleyici olurken Tüketici Fiyat Endeksi mayısta yüzde 3,37 artarken, yıllık bazda yüzde 75,45 olmuştu. TÜİK tarafından Haziran ayı enflasyon verisi ile beraber 6 aylık enflasyon rakamları da kesinleşecek. Buna göre; Haziran ayı enflasyon verileri 3 Temmuz 2024 Çarşamba günü saat 10.00'da kamuoyuna duyurulacak.