Tüm emeklilere en az 37.500 TL 3 maaş nakit avans müjdesi! Emekliye faizsiz avans şartları

Milyonlarca emekliye bekledikleri güzel haber son dakika geldi en az 3 maaş 37.500 TL nakit avans müjdesi verildi.
Tüm emeklilere en az 37.500 TL 3 maaş nakit avans müjdesi! Emekliye faizsiz avans şartları

Tüm emeklilere en az 37.500 TL 3 maaş nakit avans müjdesi! Emekliye faizsiz avans şartları - Ay sonunu getirmekte zorlanan emekliler her geçen gün biraz daha borç batağına sürüklenirken emeklilere güzel haber son dakika geldi. SGK tarafından emeklilere verilen faizsiz 3 maaş taksitli nakit avans için çalışmalar yeniden başladı.

Ankara kulislerine düşen son dakika haberine göre emeklilere taksitli nakit avans için Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bürokratları tarafından kurulan ortak çalışma grubu maliyet hesaplamasına başladı. Emekliye ek ödeme için faizsiz taksitli nakit avans planı devreye alındı. Yürütülen çalışmalar ile ek ödemenin bütçeye olan yükü belli olacak.

SGK EMEKLİYE 3 MAAŞ NAKİT AVANS OLARAK FAİZSİZ KREDİ VERECEK Mİ?

Sosyal Güvenlik Kurumu SGK tarafından emeklilik başvurusu yapılmasına rağmen emekliye ayrılması için 90 gün bekleyen kişilere 3 maaş faizsiz taksitli nakit avans verilmektedir. Benzer bir uygulamanın tüm emeklilere tanınması bekleniyor. Böylelikle emekli maaşı olan kişiler Ziraat Bankası ya da Halkbank üzerinden en az 3 maaş faizsiz avans kredi çekebilecekler.

3-maas-kredi.jpg

Temmuz ayında yapılan zammın ardından en düşük emekli aylığı 12 bin 500 TL olarak belirlenmişti. Emekliye 3 maaş faizsiz avans verilmesi durumunda tüm emekliler en düşük 37 bin 500 lira ödeme almaya hak kazanacaklar. Söz konusu tutarın geri ödemesinin ise 36 ay vadeli olarak yapılabileceği belirtiliyor.

Böyle olması durumunda ise emeklinin maaşından her ay 1.042 TL kesinti yapılarak borcu tahsil edilecek. Emekliler böylelikle çok daha avantajlı bir şekilde borçlanacak ve ekonomik olarak refaha kavuşacaklar. Nakit paraya kavuşan emekliler aylıklarından düşük tutarlı kesinti yapılarak borçlarını ödemiş olacaklar ve acil nakit para ihtiyaçlarını karşılayacaklar.

Genel Yayın Yönetmeni