TÜRK-İŞ açıkladı! 4 kişilik ailenin açlık sınırı 12 bin 198 TL oldu

Bugün Türk-İş tarafından yapılan son açıklama ile birlikte açlık sınırının 12 bin 198 TL olduğu öğrenildi.
TÜRK-İŞ açıkladı! 4 kişilik ailenin açlık sınırı 12 bin 198 TL oldu

Bugün Türk-İş tarafından yapılan son dakika açıklaması ile birlikte Ağustos ayı açlık ve yoksulluk sınırı belli oldu. Her ay yapılan araştırmalar sonucunda güncellenen rakamlara göre artan açlık sınırı bu ayda asgari ücretin üzerine çıktı. 4 kişilik bir ailenin temel ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için gerekli olan yaşam maliyetine bakıldığı zaman Ağustos 2023 sonuçlarının belli olduğu ifade edildi.

AĞUSTOS 2023 AÇLIK VE YOKSULLUK SINIRI BELLİ OLDU!

Yapılan araştırmalara göre Ankara'da yaşayan 4 kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcamasının yani açlık sınırının 12 bin 198 TL olduğu ifade edildi. Bunun yanı sıra yine aynı ailenin temel ihtiyaçları ile birlikte konut, giyim, eğitim, sağlık ve giyim gibi zorunlu harcamalarını belirleyen yoksulluk sınırının da 39 bin 733 TL'ye ulaştığı görüldü.

Ailenin yanı sıra bekar bir çalışanın ise yaşam maliyetinin geçtiğimiz aya göre yüzde 4,63 oranında artış gösterdiği tespit edildi. Bu artışın sonucunda ise yaşama maliyetinin 2023 Ağustos ayında 15 bin 813 TL'ye ulaştığı görüldü.

GIDA FİYATLARINDA DA DEĞİŞİMLER YAŞANDI!

Tüm bunlar ile birlikte önceki aya göre gıda fiyatlarında da değişimler yaşandı. Ağustos ayında fiyatı en çok artan ürünler arasında süt ve yoğurt bulunurken, fiyatı azalanlar arasında ise patates ve kuru soğan yer aldı. Elde edilen rakamlara göre süt fiyatları ortalama yüzde 12, yoğurt fiyatları yüzde 14 ve peynir fiyatlarının ise yüzde 26 oranında arttığı tespit edildi.

Geçtiğimiz aya göre yeşilliklerin fiyatlarında gerileme görülürken, bulgur, pirinç ve un gibi ürünlerde yüzde 3 gibi bir oranla hafif zamların yaşandığı öğrenilmiş oldu.