Türkiye bankalar birliği başkanı Alpaslan Çakar'dan ekonomi ve enflasyon değerlendirmesi: Sıkılaştırma süreci devam edecek!

Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar son yaptığı açıklamalar ile OVP sisteminden, enflasyonun sürecine kadar birçok konuya değindi. Açıklamalarında sıkılaştırma sürecinin devam edeceği ifadeleri ise dikkat çekti.
Türkiye bankalar birliği başkanı Alpaslan Çakar'dan ekonomi ve enflasyon değerlendirmesi: Sıkılaştırma süreci devam edecek!

Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar son yaptığı açıklamalarda Türkiye ekonomisi ve Merkez Bankası kararları neticesinde önümüzdeki günlerde ekonominin ilerleyeceği süreç hakkında bilgilendirmeler yaptı. Yaptığı bilgilendirmeler içerisinde Türkiye’deki enflasyonun istenilen oranlara gelmesinin bir yıldan fazla süreceğini belirtmesi ve bu kapsamda da sıkılaştırma politikalarının devam edeceği bilgisi açıklamaları içerisinde oldukça dikkat çekti. İşte tüm detaylar ve açıklamaların tamamı…

BİR YILDAN DAHA UZUN SÜRECEK…

Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar’ın son yaptığı açıklamalar ve değerlendirmeler kapsamında Türkiye ekonomisinde Merkez Bankası ve Maliye Bakanlığı kararları ile uygulanan sıkılaştırma programlarının daha devam edeceği dikkatleri çekti. Açıklamalarında; "Merkez Bankası sıkılaştırma adımlarını kararlılıkla sürdürüyor. OVP ile faiz, kur, enflasyon, büyüme gibi temel ekonomik parametrelerin 3-4 yıllık sürecini göreceğiz.

Tamamen kişisel kanaatim, enflasyonun istenilen seviyeye gelmesi 1 yıldan daha uzun bir süre olacak diye düşünüyorum" ifadelerini kullanan Alpaslan Çakar büyümenin 3-4 yıl enflasyonun ise istenen seviyeye gelebilmesi için daha 1 yıldan daha uzun bir süreye ihtiyacı olduğuna dikkat çekti.

UYGULANAN POLİTİKADA NET DURUŞ!

Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar yaptığı açıklamalarda ekonomi politikasında enflasyon karşısında net ve kararlı bir duruşun olduğuna dikkat çekti. Alpaslan Çakar "Faiz politikası araçları uygulandı, makro ihtiyatlı tedbirler yönünde kararlar alındı. Artık önümüzdeki dönem itibariyle enflasyona yönelik olarak net kararlı bir duruş söz konusu. Biz enflasyonu yönetmediğimiz müddetçe yatırım ortamımızı sağlıklı bir şekilde yürütmek, fiyat ve finansal istikrarı sağlamamız mümkün olmayacaktır. Yatırım yapmak zorundayız.

Yüksek değerli teknoloji üretimler yapmak zorundayız. Bunu ihracata çevirip cari fazla verecek veya cari açığı yönetecek seviyeye gelmeliyiz. Enflasyonla mücadele çok kararlı bir şekilde sürüyor" ifadeleri ile durumu değerlendirerek açıklamalarda bulundu.