Türkiye FATF gri listesinden çıkarıldı

Türkiye, Kara Paranın Aklanmasının Önlenmesine Yönelik Mali Eylem Görev Gücü gri listesinde yer alıyordu. Ülkemizin bu listeden son dakika olarak çıkarıldığı öğrenildi.
Türkiye FATF gri listesinden çıkarıldı

Singapur'un iki yıl süreyle üstlendiği dönem başkanlığında bu yıl 23 - 28 Haziran'da 6'ncısı düzenlenen ve Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) bünyesinde faaliyet yürüten Kara Paranın Aklanmasının Önlenmesine Yönelik Mali Eylem Görev Gücü (FATF) Genel Kurulu tamamlandı.

Türkiye, (FATF) gri listesinde yer alırken Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin FATF gri listesinden çıkış haberini resmi açıklama öncesi “Başardık” mesajıyla paylaştı.

TÜRKİYE GRİ LİSTEDEN ÇIKARILDI

OECD'nin açıklamasına göre FATF Genel Kurulu iki ülkeyi "gri liste" olarak tabir edilen "artırılmış izleme sürecinden" çıkardı. FATF Genel Kurulu, daha önce karşılıklı değerlendirmeler sırasında tespit edilen stratejik kara para aklama ve terörün finansmanıyla mücadelede (AML/CFT) eksikliklerini giderme konusunda kaydettikleri ilerlemeden dolayı, Türkiye ve Jamaika'yı tebrik etti. Genel Kurul, Türkiye ve Jamaika'nin artık FATF'ın artırılmış izleme sürecine tabi olmayacağına karar verdi.

ekran-goruntusu-2024-06-28-134628.pngHazine ve Maliye Bakanlığı da konuya ilişkin, "Türkiye'nin gri listeden çıkması finansal sistemimize güveni daha da artıracak. Terörizmin finansmanı ve kara parayla mücadele kararlılıkla yürütülecek." açıklamasında bulundu. Karara ilişkin Cumhurbaşkanı yardımcısı, bakanlar ve iş dünyasından da olumlu değerlendirmeler geldi.