Türkiye’nin sanayi devleri açıklandı

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, bir basın toplantısı düzenledi. Başkan Bahçıvan, Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu araştırmasının sonuçlarını açıkladı.
Türkiye’nin sanayi devleri açıklandı

İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) hazırladığı Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2023 Araştırmasının sonuçları belli oldu. İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, sonuçların belli olması ile beraber bir basın toplantısı düzenledi.

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, düzenlediği basın toplantısında, İSO'nun Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu araştırmasının sonuçlarını kamuoyunun bilgisine sundu.

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK SANAYİ KURULUŞLARI HANGİLERİ?

Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu araştırmasının sonuçları listesi
Araştırmana göre Türkiye Petrol Rafinerileri AŞ (TÜPRAŞ), üretimden satışlarda 484,2 milyar lirayla en büyük sanayi kuruluşu olma unvanını koruyarak listede ilk sırayı aldı.

turkiyenin-sanayi-devleri-aciklan.webp

Ford Otomotiv 238 milyar lirayla ikinciliğe yükselirken Star Rafineri ise 226,8 milyar liralık üretimden satışla 3'üncü oldu. İstanbul Altın Rafinerisi (İAR) 142,5 milyar liralık üretimden satışla 4'üncü sırada yer alırken Toyota Otomotiv 127,4 milyar lirayla 5'inci sıraya yükseldi. Oyak-Renault 107,2 milyar lirayla 6'ncı sıraya çıktı.

Arçelik 99,9 milyar lirayla 7'nci olurken, Mercedes-Benz Türk AŞ ise 94,2 milyar lirayla 8'inci sıraya yükseldi. Gramaltın Kıymetli Madenler Rafineri San. Tic. AŞ 89,9 milyar lira ile 9'uncu sıraya çıkarken Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları TAŞ, bu yıl 79,5 milyar ile listede 10'uncu sırada yer aldı.

Listede 500 kuruluş yer aldı.