Uçak biletleri 1 Ağustos itibariyle zamlandı

Ağustos ayı zam haberlerini de beraberinde getirdi. Pek çok zam ardı ardına duyurulurken toplu taşıma araçlarına gelen zamlardan sonra hava yolu ulaşımında da zam kararı alındığı öğrenildi.
Uçak biletleri 1 Ağustos itibariyle zamlandı

Ülkemizde memur ve emekliye yapılan ara zam sonrası pek çok kalemde de zam haberi duyuruldu. Zam haberleri birbiri ardına duyurulurken büyükşehirlerdeki toplu taşıma zammı da son günlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alıyordu.

Toplu taşıma araçlarına gelen zam sonrası bir zam haberi de hava yolu ulaşımı için geldi. 1 Ağustos 2024 tarihi itibarıyla iç hat uçak biletlerinde tavan ücreti artırıldı.

UÇAK BİLETLERİNE ZAM GELDİ

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından 2013 yılında uygulamaya konulan iç hat biletlerinin tavan fiyatı zamlandı. İç hat uçak biletlerinde uygulanan 3 bin 253 liralık ücret, 4 bin 3 liraya çıkarıldı. Yapılan bu zamla birlikte havayolu şirketleri de güncellenmiş tarifeyi bilet fiyatlarına yansıttı.

ucak-biletleri-1-agustos-itibariyle-zamlandi.png

Böylelikle tavan fiyat 1 Ağustos'tan itibaren 4 bin 3 liraya yükseltilmiş oldu. Artan maliyetlerin gerekçe gösterildiği zammın ardından firmalar bilet fiyatlarını artırırken bugün itibariyle pek çok firma da fiyat değişikliğine gitti. 1 Ağustos Perşembe gününden itibaren vatandaşlar iç hat uçuşlarda tavan fiyatı 4 bin 3 TL olarak görecek.