Ünlü Ekonomist Ağustos ayında doların ulaşacağı seviyeyi açıkladı!

Dolarda yaşanan artışların ardından ekonomistler tarafından önümüzdeki süreçte gidişatın nasıl olacağını açıkladı.
Ünlü Ekonomist Ağustos ayında doların ulaşacağı seviyeyi açıkladı!

Merkez Bankası tarafından faiz kararının açıklanması ile birlikte dolarda hızlı bir yükseliş başladı. Özellikle de yatırım amaçlı dolar alan vatandaşlar tarafından doların önümüzdeki süreçte nasıl ilerleyeceği hakkında merak edilenler artmaya başladı. Ekonomist Selçuk Geçer tarafından daha önce yapılan açıklamalarda doların 26 TL'ye kadar ulaşacağı tahmin edilmişti.

Bu tahminlerinin doğru çıkması hatta beklenenden daha da erken olmasının ardından ise Geçer'den yeni bir yorum daha geldi. Yapılan açıklamalarda sene sonundan daha önce doların 30 TL'yi bulabileceği öğrenildi. Piyasaları son derece etkileyen bu artışın gerçekleşmesi durumunda ise yaşanabilecek olan gelişmeler merak konusu oldu.

DOLAR 30 TL OLACAK!

Ekonomist Selçuk Geçer tarafından Temmuz sonu ve Ağustos ayı için doların gidişatı hakkında yorum geldi. Yapılan açıklamalarda doların 30 TL'ye ulaşacağını ifade eden Geçer, "Merkez Bankası’nın tahminlerine göre yıl sonu dolar kuru tahmini 26 TL’ydi. Şu anda o seviye yakalandı. Yeni bir değerlendirme yapılıp dolar kurunun yıl sonu tahmini 30 TL’nin üzerine çıkacak. Dolar kurunun serbest bırakılması doğru bir hamle. Dolar kuru gerçek değerini bulacak ki yabancı gelecek. Temmuz ayının sonunda veya Ağustos ayının ortalarında dolar kurunda 30 TL üzerini göreceğiz." şeklinde ifadelere yer verdi.

DOLAR BUGÜN 26 TL'DEN GÜNÜ KAPATTI!

Ekonomistler tarafından dolar üzerine yorumlar gelirken vatandaşlar güncel dolar kurunu da yakından takip etmeye başladı. Salı günü piyasalara bakıldığı zaman ABD Doları günü 25,9930 TL'den kapatırken Euro ise 28,3780 TL ile kapattı. Bugün yani 5 Temmuz Çarşamba günü ise Dolar günü 26,0960 TL'den kapatırken Euro ile 28,4620 TL ile tamamladı.