Uzman isim 2024 Ocak ayı memur ve emekli maaş zam oranını açıkladı!

AYBÜ Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin tarafından Ocak ayı zamları hakkında minimum artış oranı öğrenilmiş oldu.
Uzman isim 2024 Ocak ayı memur ve emekli maaş zam oranını açıkladı!

Bugün Kamu Görevlileri Hakem Kurulu tarafından gerçekleştirilen toplantıların ardından zam oranları belli olmuştu. Milyonlarca memur ve memur emeklisinin zam oranı merak konusu olurken 2024 yılının ilk altı ayında yüzde 15, ikinci altı ayında yüzde 10 olarak belirlendiği ifade edildi. Konu ile ilgili yapılan açıklamalara göre Ocak ayında memur ve emeklilerin maaşlarına ne kadar zam geleceği uzman isimler tarafından açıklandı.

2024 OCAK AYI MEMUR VE EMEKLİ MAAŞ TUTARLARI BELLİ OLDU!

TRT'nin haberine göre; AYBÜ Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin tarafından yapılan maaş zamları değerlendirildi. Yapılan değerlendirmeler sonucunda ise Ocak ayında memur ve emekli maaşlarına minimum düzeyde yüzde 43 düzeyde zam beklentisinin olduğu ifade edildi.

Tarkan tarafından konu ile ilgili "Şu andaki projeksiyonlara göre, temmuz ile aralık 2023 tarihinde beklenen enflasyon, ki genellikle Merkez Bankası'nın beklentisinin üzerinde açıklanıyor. O rakamlar yıllık yüzde 58'e revize edildi. O gerçekleşse bile, projeksiyonlara göre, yüzde 32'ye yakın enflasyon oluştuğu varsayılıyor. Ve bunun altının üzerindeki kısmı da 25,26 puanlık bir enflasyon farkı.

Enflasyon farkı kümülatif etkiliyor. Yani 25,26 puan ile 15 puanın kümülatif yansıması yüzde 43 civarında. Dolayısıyla enflasyon farkıyla birlikte ocak ayında minimum düzeyde memur ve memur emeklilerinin yüzde 43 düzeyinde maaşları artacak. Merkez Bankası'nın beklentisi diyelim ki iki puan yukarıya bir artış gösterdiğinde bu puan 45 olacak. Beş puan yükselse bu rakam yüzde 48,49 olacak.

Şu andaki mevcut tablo bu. Ancak sendika tarafı bu enflasyon farkını geçmiş dönemdeki kayıpları telafi eden bir rakam olarak görüyor. Kamu maliyesi açısından da ocak ayı maaşlarının yüzde 15 değil enflasyon farkı ile yüzde 43 bir artış öngörülüyor." şeklinde açıklamalarda bulundu.

Açıklamalar çerçevesinde Ocak ayı için tahmini olarak yaşanacak zamlar hakkında bilgilendirme yapılmış oldu.