Uzman isimden açıklama geldi! Altın fiyatları artmaya devam edecek mi?

Son bir aydır altın fiyatlarında yaşanan yükselişin ardından ekonomistlerden altın fiyatlarının gidişatı hakkında açıklamalar gelmeye başladı.
Uzman isimden açıklama geldi! Altın fiyatları artmaya devam edecek mi?

Bayram itibariyle son bir aydır altın fiyatlarına baktığımız zaman gram altının 1600 TL seviyelerinde seyrettiğine şahit olduk. Durum bu şekilde iken altın fiyatlarının önümüzdeki süreçte nasıl olacağına dair merak edilenler de artmaya devam etti. Konuya ilişkin merak edilenlerin artmasının yanı sıra uzman isimler tarafından da gidişatın nasıl olabileceği yönünde merak edilenlere açıklık getirildi.

ALTIN FİYATLARININ GİDİŞATI NASIL OLACAK?

NTV'nin haberine göre altın fiyatları hakkında önemli açıklamalarda bulunan Piyasa Stratejisti Tuncay Turşucu önümüzdeki süreçte fiyatların nasıl olabileceği yönünde vatandaşları bilgilendirdi. Yapılan açıklamalarda özellikle de hem deprem hem de seçim döneminin ardından artışa geçen altına yönelik bilgilenmek isteyen vatandaşlara kendi kişisel değerlendirmelerini yaptı.

KUR NEREYE HAREKET EDERSE ALTIN DA ORAYA HAREKET EDECEK!

Konu hakkında yaptığı değerlendirmeleri altın fiyatlarının gidişatına yönelik değerlendiren Turşucu konu ile ilgili "Altında şöyle bir yanlış yapılıyor. Başka bir nestürmanmış gibi hesap edenler var. Aslında gram altın normal olarak hesap edilen bir şey. Ons altınla dövizin çarpımından elde edilen bir rakam arada bir tane sabit var. Ons altın ve içerideki kur nereye doğru hareket ederse gram altında oraya doğru hareket edecek." diyerek aslında altının gidişatının kur ile doğru orantılı olduğundan bahsetti.

ONS ALTIN HAKKINDA DEĞERLENDİRMEDE BULUNDU!

Gram altının bir süredir 1600 TL seviyelerinde hareket etmesinin ardından altın fiyatlarında ne gibi değişimlere şahit olabileceğimizden bahseden Turşucu "Ons altına daha bağımlı olacak. Ons altın güçlü değil, 1914/1915'lerin altında kaldığı müddetçe daha da aşağı inebilir. Yukarı hareket etse yeri yok. Ons altında kısa vadede çok hareket olmayacak. Kurda sınırlı hareketler olacak gram altında da sınırlı yukarı doğru hareketler olabilir." diyerek bir süre kadar hareketlerin kısıtlı olacağına değindi.

5 Temmuz tarihinde açıklanması beklenen TÜİK enflasyon rakamlarının ardından piyasanın nasıl şekilleneceğine yönelik daha net bilgilerin alınabileceği ifade edildi.