Vakıfbank'tan 0.60 faiz desteğiyle 1 milyon 250 bin lira KONUT KREDİSİ kampanyası!

Ev sahibi olmak istiyorum diyen kişilere yönelik olarak Vakıfbank devlet destekli yeni konut kredisi kampanyasını duyurdu. 0.60 faiz destekli 1 milyon 250 bin TL konut kredisi kampanyası başladı.
Vakıfbank'tan 0.60 faiz desteğiyle 1 milyon 250 bin lira KONUT KREDİSİ kampanyası!

Vakıfbank'tan 0.60 faiz desteğiyle 1 milyon 250 bin lira KONUT KREDİSİ kampanyası! - Konut fiyatlarında yaşanan baş döndürücü yükseliş vatandaşın kendi parasıyla ev sahibi olmasını imkansız hale getirirken krediyle konut alımlarında artış yaşanmıştı. Konut kredisi faiz oranlarının da yükselmesi vatandaşı zorlarken beklenen destek müjdesi sonrası Vakıfbank harekete geçti.

VAKIFBANK KENTSEL DÖNÜŞÜM KREDİSİ NEDİR, ŞARTLARI NELER?

Vakıfbank tarafından yapılan açıklamada afet riski altındaki yapıların dönüştürülmesini öngören “6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun” kapsamında devlet destekli kredi verileceği ifade edildi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından verilen kredi faiz oranı desteği ile kentsel dönüşüm kredisi çeken kişilerin ödeyecekleri rakam düşecek.

faiz-destegi.jpg

Kentsel Dönüşüm Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada faiz desteği 600 baz puan yani 0,60 olarak açıklandı. Yapılan açıklamada kredi çekmek isteyenler için "Söz konusu kanun kapsamında kredi kullanacak hak sahiplerine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca faiz desteği sağlanacak olup söz konusu destekten faydalanılabilmesi için gayrimenkulün “Riskli Alan”da bulunması veya riskli alan içinde yer almamakla birlikte gayrimenkulün “Riskli Yapı” olduğu teknik raporlarla tespit edilmiş olması gerekmektedir." şartı ilan edildi.

ornek-tablo.jpg

VAKIFBANK KONUT KREDİSİ FAİZ ORANI! KENTSEL DÖNÜŞÜM KREDİ FAİZ ORANI YÜZDE KAÇ?

Vakıfbank kentsel dönüşüm konut kredisi paketinde aylık faiz oranı devlet tarafından verilen destek oranın düştükten sonra yüzde 3,79 olarak uygulanıyor. Bu sayede bu pakete dahil olan kişilerin daha düşük faiz oranları ile kredi çekmelerinin önü açılıyor. Konut kredisinde vade 120 ay ile sınırlandırılırken kredi başvurusu Vakıfbank şubeleri üzerinden yapılabilecek.

Genel Yayın Yönetmeni