Vedat Bilgin geçici işçilere kadro ve EYT açıklaması yaptı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den geçici işçiler için kadro ve EYT açıklaması geldi. Geçici işçiler ne zaman kadroya geçirilecek?
Vedat Bilgin geçici işçilere kadro ve EYT açıklaması yaptı!

Türkiye’de çalışma hayatını ilgilendiren çok önemli düzenlemeler yapılmaya devam ediliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in yönetiminde Çalışma Bakanlığı önce 3600 ek gösterge düzenlemesine dair dosyayı sonuca bağladı. Ardından da Çalışma Bakanlığı sözleşmeli personellerin kadroya geçirilmesi ile EYT sorununun çözümüne ilişkin çalışmayı bitirdi ve yasama aşaması bekleniyor. Şimdi ise Çalışma Bakanlığı’nın geçici işçilerin kadroya geçirilmesine dair bir çalışma yaptığı açıklandı.

GEÇİCİ İŞÇİLER KADROYA GEÇİRİLECEK

Kabine toplantısının ardından gazetecilere bazı açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “Şu anda Çalışma Bakanlığı’nın gündeminde geçici işçiler dosyası var. Geçici işçilerin kadrolu işçi haline getirilmesi için bir çalışma yapıyoruz. Bu geçici işçilerin ihtiyaç duyulan sektörlerde kadrolu olarak çalışmaları sağlanacak. Bu ay içerisinde bu çalışmayı sonuçlandırmayı planlıyoruz.” dedi.

300 BİN İŞÇİ KADRO ALACAK!

Geçici işçiler ile alakalı yapılan çalışmaya dair bilgi veren Bakan Vedat Bilgin, “Geçici işçiler yaklaşık olarak 300 bin kişiden oluşuyor. Belki bu rakam biraz daha fazla olabilir. Çalışmayı bitirmediğimiz için net rakam şu kadardır diyemiyorum. Ancak bu konuda çalıştığımızı söyleyebilirim. Daha önce de açıklamıştık meseleleri dosya dosya çözüyoruz. Şimdiki dosyamız geçici işçiler dosyası. Bu ay bitmeden bu dosyayı da çözmüş olacağız. Ay sonuna doğru da TBMM’ye göndereceğiz.” dedi.

EYT ARTIK TBMM'NİN KONUSU!

Öte yandan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin sabırsızlıkla yasalaşması beklenen EYT konusunda da, “Biz EYT meselesini kapattık. Hazırlığımızı yapıp çalışmayı tamamladık. Konu artık TBMM’nin konusudur. Orada bir yasama süreci olacak. Ardından tamamen EYT konusu kapanmış olacak. Yılların birikmiş sorunlarını çözmek hiç de kolay olmuyor.” ifadelerini kullandı.