Yastık altı birikimi olanlara İslam Memiş uyarısı! Para piyasalarının yönü değişecek

Yastık altı birikimi Türkiye'de oldukça yaygın bir yatırım şekli olarak karşımıza çıkıyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı olarak tanınan İslam Memiş, birikmişi olanlar için piyasa değerlendirmesinde bulunarak önemli uyarılarını da sıraladı.
Yastık altı birikimi olanlara İslam Memiş uyarısı! Para piyasalarının yönü değişecek

Para piyasalarının nabzı tutulmaya devam ediyor. Para piyasaları ile ilgili gelişmeler kamuoyunun gündeminde yer alırken altın, dolar, euro gibi yatırım araçlarının ilerleyen dönemdeki seyri de merak ediliyor. Para piyasalarındaki yükseliş seyri devam ederken piyasaların nabzı da uzmanlar tarafından tutuluyor.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, para piyasalarına dair yeni değerlendirmelerde bulundu. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) son olarak faiz artışını yüzde 50'de sabitlemesine değinen Memiş, yıl sonunda faiz indirimi yapılacağını öngördüğünü belirtti. Uzman isim Memiş, 'Para Politikası metni şahin tonda olabilir.'' ifadelerine yer verirken para piyasalarına dair tahminlerini de paylaştı.

İSLAM MEMİŞ'TEN PARA PİYASALARI DEĞERLENDİRMESİ

Döviz kurlarıyla ilgili görüşlerini paylaşan Memiş, Dolar/TL 33,68 lira, Euro/TL 37,13 lira seviyesinde ilerlerken pozitif bir seyir halinde olduğunu ifade etti. Bu yıl ki beklentisinin 1,12 olduğundan 1,10 seviyesinin altındaki seviyeleri alım fırsatı olarak gördüğünü belirtti.

yastik-alti-birikimi-olanlara-islam-memis-uyarisi-para-piyasalarinin-yonu-degisecek.jpg

Yatırımcılar döviz kurları ile birlikte altın fiyatlarını da yakından takip ederken gram altın fiyatı 2 bin 745 liradan işlem görüyor. Bu çerçevede Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Memiş, sene sonunda altın fiyatlarının rekor kıracağı görüşünü sürdürdüğünü kaydederken gram altında sene sonu 3 bin 500 TL seviyelerini beklediğini yineledi. Bu çerçevede altın yatırımcılarının kazançlı çıkacağını açıklayan Memiş, alım fırsatlarının değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.