Yatırımcılar toplanın! Altın kahini Memiş’ten altın, gümüş, dolar ve borsa tüyosu

Yatırımcıların en sık takip ettiği isimler arasında olan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş’ten önemli bir açıklama geldi. Son dönemlerde yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Memiş’ten altın, dolar, borsa ve gümüş tüyosu geldi.
Yatırımcılar toplanın! Altın kahini Memiş’ten altın, gümüş, dolar ve borsa tüyosu

TV100’deki köşesinde her hafta önemli açıklamalarda bulunan Memiş, yatırımcıların dikkatini çeken açıklamalar yaptı. Bu hafta Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın faiz kararının açıklandığını belirten Memiş, özellikle altın, gümüş ve euro alımları için son fırsatların geldiğinin de altını çizerek yatırımcıları uyardı.

ALTIN VE GÜMÜŞÇÜLER DİKKAT

İslam Memiş, yaptığı açıklamasında altın ve gümüş yatırımcıları için uyarıda bulunarak yılın son alım fırsatı olduğunun bir kere daha altını çizdi. Memiş, köşesinde konuya ilişkin, “Altın artık alım fırsatı vermeden 2 bin 600 dolar seviyesi yolculuğuna başlamasını bekliyorum" diyerek yatırımcıların dikkatini çekti.

Öte yandan ons altının yıl sonundaki son alım seviyesini gösterdiğini belirten Memiş, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Ons altın 2 bin 280 dolar seviyesini test ettiğinde gram altın yatırımcısı da yılın son alım fırsatını yakalamış olacak" dedi. Ons gümüş için de senenin son düşüşlerinin 28,00-28,80 dolar aralığında gerçekleşebileceğini ifade etti. Memiş, "Yılın son düşüşü olan 28-28,80 dolar karşısındaki gram gümüş kaça karşılık ederse orası da gram gümüşün son alım fırsatıdır”

Borsa İstanbul BIST 100 için de değerlendirmede bulunan Memiş, endeksin 10 bin 400 ile 10 bin 900 puan arasında kalabileceğini ifade etti.

“EURO UCUZ KALMAYA DEVAM EDİYOR”

Dolar fiyatları için de önemli değerlendirmelerde bulunan Memiş, euro fiyatlarının dolara kıyasla daha ucuz kalmaya devam ettiğini ifade ederek, “Dolar/TL 32,81 lira, avro/TL 35,14 lira seviyesinden kapanış yapmıştı. Euro, dolara kıyasla ucuz kalmaya devam ediyor" açıklamasını yaptı.

Piyasalar özellikle bu hafta açıklanacak olan TCMB faiz kararına kilitlenmiş durumda.

NOT: Haberimiz yatırım tavsiyesi içermemektedir. Uzman ismin açıklamaları baz alınarak hazırlanmıştır.