Yıl sonunda gram altının yükseleceği fiyatı açıkladı! İslam Memiş'ten yeni altın fiyatı tahminleri!

Altın piyasasına dair değerlendirmelerde bulunan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş yatırımcılara kritik uyarılar yaptı. Gram altın için fiyat tahminini de açıklayan İslam Memiş altın için beklediği seyri açıkladı.
Yıl sonunda gram altının yükseleceği fiyatı açıkladı! İslam Memiş'ten yeni altın fiyatı tahminleri!

Altın piyasasında çok hareketli günler geçiriliyor. 2023 yılına bomba gibi giren altın fiyatları açıklanan FED tutanakları ile bir miktar geri çekildi. FED tutanaklarında faiz artırımlarının şiddetli olmasa da devam edeceği sinyallerinin olması altın piyasasında hafif bir baskı yarattı. Ons altın 1.850 dolar üzerine çıkmışken 1.846 dolar seviyesine geri çekildi. Gram altın ise dolar kurundan aldığı destekle bu geri çekilmeden pek etkilenmedi.

MART SONU GRAM ALTIN FİYAT TAHMİNİ!

Altın piyasasına dair görüşlerini aktaran Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Altın fiyatlarındaki yükselişlerde görmüş olduğumuz kısım sadece buz dağının görünen kısmıdır. Altın fiyatlarında 2023 yılının sonuna kadar yükselişler olacaktır. Ancak Mart ayında çok keskin bir yükseliş bekliyorum. Mart ayının sonuna kadar gram altında 1.500 TL seviyesini görebiliriz. Şu anda altın yatırımı yapmak döviz yatırımı yapmaktan çok daha mantıklı duruyor.” dedi.

DOLARI OLAN TUTMASIN!

Dolara yatırım yapanları da uyaran İslam Memiş, “2023 yılı içinde parasının bir kısmını dolarda değerlendirmek isteyenler olabilir. Ancak bunun mantıklı bir tarafı yok. Altın ve gümüş bu yılın yıldızı olacak. Yabancı paralarda sadece sterlinde farklı bir gelişme yaşanabilir. Diğerlerinden ortalama kazanç bile elde edemeyeceksiniz. Neden kazanamayacağımızı bile bile paramızı dövizde bekletelim.” ifadelerini kullandı.

YIL SONU GRAM ALTIN TAHMİNİ!

Gram altın için yıl sonu tahminini açıklayan İslam Memiş, “Altın fiyatlarını değerlendirmek için FED’e bakmamız gerekiyor. 2022 yılında para politikaları açısından başarılı olmuş bir FED var karşımızda. Bu başarı ile altının önünü kestiler. 2023 yılında ise artık kurallar değişti. Bunu zaten altın fiyatlarındaki yükselişlerle görüyoruz. Mart ayı sonunda 1.500 TL’ye çıkan gram altın kimseyi şaşırtmasın. 2023 yılının sonuna geldiğimizde de gram altının 2.000 TL’yi bulması yüksek bir ihtimal olarak önümüzde duruyor.” şeklinde konuştu.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Yatırım yapmak isteyenlerin kendi araştırmalarını yapmaları gerekir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.