Yılın son gününde akaryakıtta tabela değişti! İstanbul, Ankara, İzmir benzin ve motorin fiyatları!

2022 yılının son gününde akaryakıt fiyatları yine değişti. Yapılan son zamla beraber akaryakıtta tabela değişti. İstanbul, Ankara ve İzmir akaryakıt fiyatları ne kadar oldu?
Yılın son gününde akaryakıtta tabela değişti! İstanbul, Ankara, İzmir benzin ve motorin fiyatları!

Türkiye’de 2022 yılının son gününde akaryakıt fiyatlarında tabela değişti. Akaryakıta gelen son zammın ardından araç sahipleri yeni akaryakıt fiyatlarını araştırmaya başladılar. İstanbul, Ankara ve İzmir’de akaryakıtta yeni fiyatlar belli oldu.

PETROL FİYATLARI YÜKSELİŞTE

Küresel petrol piyasası için 2022 yılı oldukça zorlu geçti. Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş pandemi sonrası krizden çıkmaya çalışan petrol piyasasını adeta vurdu. Brent petrolün varil fiyatı yıl içerisinde savaş fiyatlaması ile 140 dolar seviyeleri zorladı. Ardından ABD’nin önlemleri devreye girdi ve petrol fiyatlarında gerilemeler meydana geldi. ABD petrol fiyatlarındaki düşüşle enflasyonu kontrol altına alırken dünyada da petrol fiyatları makul seviyelere düştü. Brent petrolde son günlerde yeniden yükselişler hakim olmaya başladı ve varil fiyatı 86 dolar seviyesine kadar yükseldi.

TÜRKİYE ÇOK ETKİLENİYOR!

Dolar kurunun yüksek olması nedeniyle akaryakıt fiyatları Türkiye’de sık sık değişmek zorunda kalıyor. Petrol fiyatlarındaki değişim maliyet hesaplamaları yapılarak akaryakıtta pompa fiyatlarına yansıtılıyor. Bu da akaryakıt fiyat tabelalarında değişimlerin sıklığı etkiliyor. Araç sahipleri ise yüksek fiyatlardan yakıt almak durumunda kalıyorlar.

BENZİNE YILIN SON ZAMMI!

2022 yılının son akaryakıt zammı devreye girdi. 31 Aralık 2022 gününden itibaren geçerli olan 84 kuruşluk benzin zammı devreye girdi. Motorin için ise herhangi bir zam yapılmadı. Maliyet artışlarından kaynaklanan benzin zammı yeni yıl öncesinde araç sahiplerinin yakıt masraflarını bir miktar yükseltti.

YENİ AKARYAKIT FİYATLARI

İstanbul, Ankara ve İzmir’de yeni akaryakıt fiyatları belli oldu. Bu yeni fiyatlara göre benzinin litresi İstanbul’da 19,45 TL’ye, Ankara’da 19,66 TL’ye, İzmir’de 19,66 TL’ye satılmaya başlandı. Motorinin litresi ise İstanbul’da 22,08 TL’den, Ankara’da 22,28 TL’den, İzmir’de 22,37 TL’den satılıyor.