YÖK'ten akademik zam açıklaması geldi!

Bugün Temmuz zamlarının ardından YÖK tarafından akademik zam açıklaması geldi. YÖK Başkanı tarafından gündemde zam açıklaması olup olmadığı ifade edildi.
YÖK'ten akademik zam açıklaması geldi!

Temmuz zamlarının Meclis'te kabul edilmesinin ardından akademik zamların uygulanıp uygulanmayacağı merak konusu olmuştu. Bugün konu hakkında YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar tarafından yapılan açıklamalarda 6 aylık enflasyona ek refah payı verilmesiyle birlikte maaşlar ortaya çıkması ile birlikte akademik zamlar da merak konusu oldu.

Merak edilen zamlara ilişkin YÖK Başkanı Özvar tarafından akademik kadroların maaşlarına iyileştirme yapılıp yapılmayacağı gündem oldu.

AKADEMİK ZAM AÇIKLAMASI GELDİ!

Özvar akademik zam hakkında “Kamuda çalışanların tamamına ilişkin bir iyileştirme, düzenleme var. Tabi gönül ister ki daha fazlasını verelim, ama bir fedakarlık yapılacaksa hepimizin yapması lazım, Hepimiz bütün dünyanın içinden geçtiği bu buhranlı dönemde fedakarlığı hepimiz yerine getirmesi lazım,

Bu bakımdan kamuda diğerlerinden daha fazla ciddi bir iyileştirme yapılan bir kesim yok. İşte emeklilere yapıldı, çok şükür, memur maaş asgari arttırıldı o da çok kıymetli. Dolayısıyla hepimiz tarafından yerine getirilmesi gereken bir fedakarlık var, ben YÖK başkanı olarak bu fedakarlığı yerine getirmeye çalışıyorum, hocalarımız da yerine getirmeye çalışıyor, gönül ister ki, daha yüksek düzeylerde iyileştirmeler olsun , ona da sıra gelecek belki. Biraz dişimizi sıkmamız lazım bence. Herhangi bir kesim özel bir uygulamaya mazhar olmadığı müddetçe eminim yokluğu da aynı varlık gibi paylaşabiliriz. Onu söyleyebilirim size.” şeklinde konuştu.