Yüzde 30 zamlı maaşlarının yatmasını bekleyen memurlara kötü haber!

Memurlara yapılan yüzde 30 zam ile alakalı olarak çok önemli bir gelişme yaşandı. Memur maaş zammı TBMM’de yasalaşırken zamlı maaş ödemelerine dair çok önemli bir ayrıntı ortaya çıktı.
Yüzde 30 zamlı maaşlarının yatmasını bekleyen memurlara kötü haber!

Türkiye’de milyonlarca memurun maaşlarına yüzde 30 oranında zam yapıldığı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanmıştı. Bu konunun yasal süreci için TBMM’de yoğun bir mesai yapıldı ve dün gece hem memurların hem de emeklilerin yüzde 30 maaş zamlarına ilişkin kanun teklifi kabul edilerek yasalaştı. Memurlara ve emeklilere yüzde 30 maaş zammına yasal boyut kazandırıldı.

ZAMLI MAAŞLARDA KÖTÜ HABER!

Memurlar zamlı maaşlarını Ocak ayının 15’inde almayı planlıyordular. Ancak bu konuda çok önemli bir gelişme meydana geldi. Memur maaş zammı için yasal süreç geç tamamlanınca zamlı maaşlar da daha sonraya kaldı. Ayın 15’inde tüm memurlara maaşlar zamsız olarak ödenecek. Memurlar Aralık ayında aldıkları maaşı Ocak ayında da alacaklar. Yüzde 30’luk zammı bu ayın maaş ödemesinde göremeyecekler.

FARK ÖDEMESİ YAPILACAK!

Memurların zamlı maaşlarının Ocak ayı maaşları ile beraber ödenmeyecek olması herhangi bir hak kaybına neden olmayacak. Sadece memurların maaş zammı farkları ayrıca ödenecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından belirlenecek olan bir tarihte memurların maaş farklı hesaplarına yatacak. Memur maaş farkı ödemelerinin Ocak ayının sonunda veya Şubat ayı maaşları ile beraber ödenebileceği bilgisi verilirken şu ana kadar alınan bir karar olmadığı belirtildi.

EMEKLİLER ZAMLI MAAŞLARI ALACAKLAR!

Emeklilerin zamlı maaşlarına dair herhangi bir gecikmeye meydana gelmeyecek. Emeklilerin maaşlarının daha geç ödeniyor olması nedeniyle hesaplama ve bütçe işlemleri daha kısa sürüp Ocak ayı maaşları yüzde 30 zamlı olarak yatacak. Emekliler bu ay maaşlarında zamlı olarak bankadan çekebilecekler.