Ziraat Bankası'ndan çoklu konut kredisi kampanyası duyuruldu! Birden fazla kişiye kredi verilecek

Konut fiyatlarının artışı ile birlikte konut kredisinden faydalanmak isteyen kişiler için Ziraat Bankası tarafından çoklu konut kredisi kampanyası duyuruldu.
Ziraat Bankası'ndan çoklu konut kredisi kampanyası duyuruldu! Birden fazla kişiye kredi verilecek

Ev sahibi olmak isteyen binlerce vatandaş tarafından son dönemde konut kredilerinin detayları araştırılmaya başlandı. Kişilerin konutların maliyetlerini karşılayabilmek için bankalar tarafından verilen konut kredilerinden nasıl faydalanabilecekleri gibi tüm detaylar merak konusu oldu. Ziraat Bankası tarafından yapılan son kampanya sayesinde ise kişilerin kolay bir şekilde birden fazla kişi ile konut kredisi alarak ortak ödeme yapma imkanından yararlanabilecekleri öğrenilmiş oldu.

ÇOKLU KONUT KREDİSİ İÇİN DETAYLAR BELLİ OLDU!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından geçtiğimi günlerde alınan karar ile birlikte ikinci konut alacak olan vatandaşlar için konut kredisine sınırlama getirilmişti. Bu sınırın ardından vatandaşlar tarafından ise yeni kredi imkanları merak konusu oldu. Güncel olarak konut fiyatlarına bakıldığı zaman 2 milyon TL'nin altında evlerin neredeyse artık kalmadığı için kredilere olan ihtiyaçlar da artmaya başladı.

Kişilerin kredilere bakıldığı zaman yüksek miktarda kredi çekememesi nedeni ile bu çerçevede nasıl başvuru yapabilecekleri, nasıl ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri merak konusu olmuştu. Bununla birlikte Ziraat Bankası tarafından konut kredisi için yeni kampanya duyuruldu. Yapılan açıklamalara göre en az 2 en fazla 5 kişi ile birlikte bir araya gelinerek konut kredisi alınabileceği öğrenildi.

ZİRAAT BANKASI KREDİ DETAYLARINI AÇIKLADI!

Bu kredi imkanından faydalanmak isteyen kişiler için ise Ziraat Bankası tarafından kredi detayları şu şekilde açıklandı;

  • Düzenli geliri bulunan en az 2, en fazla 5 kişinin bir araya gelerek konut alımları kredilendirilebilmektedir.
  • Ortaklardan biri, birkaçı ya da tümüne kullandırılabilmektedir.
  • Kredi tutarı, satın alınacak konutun SPK lisanslı ekspertiz firmalarınca düzenlenen ekspertiz raporundaki değeri üzerinden, BDDK tarafından belirlenen azami kredi tutarlarına/oranlarına göre belirlenmektedir.
  • Krediye konu gayrimenkul üzerine ipotek tesis edilir. Şubelerimizce gerekli görülmesi hâlinde ek teminat istenebilir.
  • Bankamız, bireysel kredi kullanan müşterilerine hayat, konut ve zorunlu deprem sigortası* ürünlerini sunmaktadır.

Krediden faydalanmak isteyen kişilerin Ziraat Bankası'nın resmi internet adresinden gerekli olan tüm bilgilere ulaşabilecekleri ifade edildi.