1 Haziran 2022 itibariyle sigaralara 6 TL zam! Milyonları kahreden haber geldi, yeni fiyatlar cepleri delecek!

27 Mayıs Resmi Gazete kararı ile sigara ve alkollü içeceklere ÖTV zammı geldi. 1 Haziran 2022 itibariyle sigaralara 6 TL zam! Milyonları kahreden haber geldi, yeni fiyatlar cepleri delecek!
1 Haziran 2022 itibariyle sigaralara 6 TL zam! Milyonları kahreden haber geldi, yeni fiyatlar cepleri delecek!

27 Mayıs Resmi Gazete kararı ile sigara ve alkollü içeceklere ÖTV zammı geldi. Türkiye'de son haftalarda sık bir şekilde konuşulmaya başlanan sigara ve alkolde ÖTV zamlarına ilişkin detaylara emlak365.com ulaştı. Sektör kaynaklarından elde edilen bilgilere göre uzun süredir sigara şirketlerinin zam yapmaması sonrasında Haziran ayı itibariyle beklenen zam gelecek. Gündemde uzun süredir yer alan ÖTV zammına ilişkin detaylar bugün Resmi Gazete'de yayımlanırken paket başında ki ÖTV oranı 1,60 TL olarak artacak.

1 Haziran 2022 itibariyle sigaralara 6 TL zam! Milyonları kahreden haber geldi, yeni fiyatlar cepleri delecek!

Bir sigara paketinden alınan ÖTV oranı 1,60 TL oranında artış sağlanırken sigarada ki ÖTV zammı yuvarlak hesap olarak 2 TL'e yükseltilecek. Sigara şirketlerinden elde edilen kulis bilgilerine göre ise 4 TL sigara şirketleri zam yaparken totalde bir sigara paketine 6 TL zam geleceği konuşuluyor.

ÖTV KARARINA İLİŞKİN DETAYLAR RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI!

Sigara ve alkollü içkilerdeki maktu vergiler 6 ayda bir enflasyon oranında artırılıyordu. Hükümet tarafından Haziran ayı sonunda yapılması beklenen ÖTV artışı erken yapılması ise gündemde şok etkisi yarattı. 27 Mayıs 2022 tarihi itibari ile Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre ÖTV oranı arttırıldı.

1 HAZİRAN'DA SİGARALARA 6 TL ZAM GELMESİ GÜNDEMDE!

Sektör kaynaklarından elde edilen kulis iddialarına göre ise sigara şirketleri paketlere 4 TL zam yapacak. ÖTV kararının da gelmesi ile birlikte bir paket sigarada ki artış 6 TL'i bulması bekleniyor. Buna göre ise haftalardır gündemde konuşulan sigara zammının resmen 1 Haziran'da yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Gelecek bu zamlar ile birlikte güncel olarak en ucuz sigara fiyatı 25,50 TL olurken gelecek zam ile birlikte 31,50 TL'i bulacak. En pahalı sigara ise 29,50 TL'den 35,50 TL'e yükselecek. Gelen bu gelişmeler sonrasında ise vatandaş gece geç saatlerde tepkilerini yükseltti.

ÖTV ARTIŞ ORANI DÜŞÜRÜLDÜ!

Haziran ayı sonunda açıklanması beklenen ÖTV zammının erken açıklanması ise gündemde 'ÖTV artış oranının düşürülmesi' olarak adlandırıldı. Sigara ve alkole Temmuz ayı itibariyle %40'ın üzerinde ÖTV artışı beklenirken 27 Mayıs'da gelen gelişmeler sonrasında ise %20'si alkole ve 'u sigaraya uygulandı. Buna göre ise Temmuz'da ki artışın tahmini olarak %30 sigara ve %20 alkol olarak açıklanması bekleniyor.