1 Nisanın Anlamı Nedir, Neden Şaka Yapılır? 1 Nisan Şaka Günü Tarihçesi!

1 Nisan tarihi geldiğinde birçok kişi birbirlerine tatsız şakalar yaparak günü daha eğlenceli hale getirmeye çalışıyor. Peki, 1 Nisanın anlamı nedir ve neden şaka yapılır? 1 Nisan tarihçesi haberimizd
1 Nisanın Anlamı Nedir, Neden Şaka Yapılır? 1 Nisan Şaka Günü Tarihçesi!

Her yıl Nisan ayının ilk günü olan 1 Nisan tarihinde herkes birbirine kimi zaman komik kimi zaman da acı şakalar yapar. Bu geleneğin uzun yıllardır devam etmesi nedeniyle birçok kişi, 1 Nisan'da kendisine yapılacak şakalardan korkar ve genellikle de şaka ile gerçeği ayıramayacak bir noktaya gelir. Peki, Kimi zaman kötü şakalara da konu olan 1 Nisan tarihi neden şaka yapılır?

1 NİSAN'IN ANLAMI NEDİR, NEDEN ŞAKA YAPILIR?

1 Nisan ya da Nisan 1 olarak adlandırılan ve farklı tarzda şakalar yapılan 1 Nisan günü, ' şaka günü ' olarak ilan edilmiştir. Sadece Türkler değil dünyadaki herkes 1 Nisan'da birbirlerine tatsız şakalar yapmaktadır. 1 Nisan tarihi ile ilgili farklı inançlar ve kültürlerde çeşitli efsaneler bulunmaktadır. Temel olarak 1 Nisan tarihi, miladi takvime göre yılın 91. günüdür.

1 Nisanın Anlamı Nedir, Neden Şaka Yapılır? 1 Nisan Şaka Günü Tarihçesi!

1 NİSAN GÜNÜ NASIL ORTAYA ÇIKTI! İŞTE TARİHÇESİ

Fransa Kralı Charles, 1564 yılında yılbaşı gününü 1 Nisan'dan 1 Ocak'a aldırır. Bu tarihi kabullenmeyen ve 1 Nisan'ı yıl başı olarak görenlerle alay etmek amacıyla yapılan şakalar, bir süre sonra gelenek haline gelir ve şakalar yapılmaya başlanır. 1 Nisan'ı yılbaşı olarak kabul edenlere de '' Nisan Balığı '' adı verilmektedir.

1 Ocak'ı yılbaşı olarak benimseyenler ise diğerlerini Nisan aptalları olarak nitelendirir ve 1 Nisan'a '' aptallar günü '' adını verirler. Bu gün herkes birbirine sürpriz hediyeler verir, gerçek olmayan haberler üretirler. Geçmişi bu olaya dayanan 1 Nisan günümüzde hala Şaka Günü olarak kabul edilmektedir.

1 Nisan Hollanda, Kanada, ABD, Belçika, Japonya ve İsviçre gibi ülkelerde hala bir gelenek halindedir.1 Nisan Pagan kültüründe Fous bayramı olarak kutlanmaktadır, Antik Roma'da ise Hilarya adıyla bir bayram kutlanır.