1 Ocak 2023 tarihi itibari ile WhatsApp güncellemesi almayacak telefonlar listesi

Dünyanın en çok tercih edilen anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp 2023 senesine sayılı günler kala beklenen listeyi yayımladı. 2023'te güncelleme almayacak olan Android ve İOS cep telefonu modelleri belirlendi.
1 Ocak 2023 tarihi itibari ile WhatsApp güncellemesi almayacak telefonlar listesi

Anlık mesajlaşma uygulaması olarak geliştirilen ve dünya genelinde milyonlarca kişi tarafından kullanılan WhatsApp merakla beklenen güncelleme listesini yayımladı. Her geçen gün yeni bir cep telefonu markası ve modeli piyasada satışa sunulurken yeni modellerin satışa sunulması ile eski modeller için ise güncelleme destekleri kesilmeye başlanmıştı. 

Bu kapsamda 2023 senesinde de yeni güncellemeler peş peşe açıklanırken bu duyurulardan biri de WhatsApp tarafından yapıldı. Hem Android hem de İOS tabanlı cihazlar için alınan kritik karar ile beraber Meta bazı cihazlarda artık WhatsApp desteği sunmayacaklarını ilan etti. Böylelikle ne yazık ki listede yer alan cihazları kullanan kişiler artık cep telefonlarına yüklü olan mesajlaşma uygulamasını 1 Ocak 2023 tarihi itibari ile kullanamayacaklar. 

HANGİ CİHAZLARDA WHATSAPP KULLANILAMAYACAK?

1 Ocak 2023 tarihi itibari ile cep telefonu kullanıcıları için yeni dönem başlarken cep telefonu markaları da bir bir yeni aldıkları güncelleme kararlarını almaya duyurmaya başladı. Android ve İOS son güncellemeleri almayacak cep telefonu modellerini duyururken bir güncelleme haberi de WhatsApp tarafından açıklandı. Açıklanan karar kapsamında güncelleme almayacak modeller belli oldu. 

2023'TE ANDROİD GÜNCELLEMESİ ALMAYACAK LG TELEFON MODELLERİ HANGİLERİ?

LG Optimus

L3 II Dual

LG Optimus L5 Dual

LG Optimus L7 Dual

LG Optimus F3

LG Optimus F5

LG Optimus F7

LG Optimus F3Q

LG Optimus Optimus L2 II

LG Optimus L3 II LG Optimus L4 II

LG Optimus L5 II LG Optimus L6

LG Optimus L7 II LG Enact Lucid 2

Bu modellere ek olarak Huawei Ascend Mate, Huawei Ascend G740 ve Huawei Ascend D2 modeline de güncelleme verilmeyecek. 

WHATSAPP GÜNCELLEMESİ ALMAYACAK İPHONE VE SAMSUNG MODELLERİ HANGİLERİ?

Samsung markalı cihazlar için ise Samsung Galaxy Core, Samsung Galaxy Trend Lite, Samsung Galaxy Trend II, Samsung Galaxy Ace 2, Galaxy S3 mini ve Galaxy X cover 2 modeli listede yer aldı. iPhone kullanıcıları ise iPhone 6S, iPhone SE ve iPhone 6S Plus modelinde artık WhatsApp kullanamayacak.