1 Ocak resmi tatil mi, eczaneler ve hastaneler açık olacak mı?

Yeni yıl heyecanı yaşanırken 1 Ocak 2023 tarihinin resmi tatil olup olmadığı merak ediliyor. 1 Ocak tatil mi, eczaneler ve hastaneler açık olacaklar mı?
1 Ocak resmi tatil mi, eczaneler ve hastaneler açık olacak mı?

Türkiye'de 1 Ocak 2023 Pazar günü olan yılın ilk gününe dair araştırmalar hız kazandı. 1 Ocak 2023 Pazar gününün resmi tatil olup olmadığı merak ediliyor. Buna dair en çok merak edilen ilişkili mesele ise Pazar günü hastanelerin ve eczanelerin açık olup olmayacağı oluyor. Konuya dair çok sayıda vatandaş tarafından araştırma yapılıyor. 

RESMİ TATİL Mİ OLACAK?

1 Ocak günü her yıl Türkiye'de resmi tatil şeklinde uygulanıyor. 2023 yılında da 1 Ocak resmi tatil olacak. Ancak bu yıl 1 Ocak'ın pazar gününe denk geliyor olması esasında çok şeyi değiştirmeyecek. Pazar günleri tatil günü olduğu için resmi kurumlar zaten hizmet vermeyecekler. Özel sektörde de pazar günü hafta sonu tatili olarak uygulanıyor. Kargolar, bankalar pazar günleri çalışmıyorlar. Dolayısıyla 1 Ocak 2023 resmi tatilinde de çalışma yapılmayacak. 

HASTANELER 1 OCAK'TA AÇIK MI?

1 Ocak 2023 Pazar günü resmi tatil olacak olmasından dolayı hastanelerde polikinlik hizmeti verilemeyecek. Hasta olan vatandaşlar için hastanelerin acil bölümleri açık olacak. Acil bölümlerinden tedavi hizmeti alabilecek olan vatandaşlar 2 Ocak 2023 Pazartesi gününden itibaren polikinlik hizmetinden faydalanabilecekler. 

ECZANELER ÇALIŞACAK MI?

Resmi tatil uygulamasından dolayı eczanelerde 1 Ocak Pazar günü nöbetçi usulüyle çalışma gerçekleştirilecek. Tüm eczaneler o gün açık olmayacaklar. Ancak illerde ve ilçelerde nöbetçi olarak belirlenen eczaneler vatandaşlara hizmet verebilecekler. Diğer eczaneler ise kapalı olmak durumunda kalacaklar. Uygulama gereği tatillerde sadece nöbetçi eczaneler açık olabiliyor. İllerde ve ilçelerde hangi eczanelerin nöbetçi oldukları ise internet sorgulaması ile bulunabilecek.