13 il için kırmızı alarm! AFAD çok tehlikeli diyerek uyardı aman dikkat!

Bugün Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son uyarı ile birlikte vatandaşların dikkatli olması gerekenler açıklandı.
13 il için kırmızı alarm! AFAD çok tehlikeli diyerek uyardı aman dikkat!

Bugün Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son uyarı ile birlikte 13 ilde büyük felaketin yaşanabileceği, bu nedenle de vatandaşların gerekli olan tedbirleri almalarının gerektiği ifade edildi. AFAD ve MGM tarafından peş peşe yapılan uyarılarda yaşanacak olan yoğun sağanak yağış nedeni ile sel felaketinin meydana gelebileceği bu nedenle de vatandaşların gerekli olan tüm tedbirleri alması gerektiği ifade edildi.

O İLLER ÇİN SAĞANAK UYARISI GELDİ!

MGM tarafından yapılan değerlendirmelerde hava şartları ile ilgili uyarıda, "Beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, bu gece ve yarın (Pazartesi) sabah saatlerinden itibaren (İç Anadolu’nun kuzey ve doğusu) Ankara, Kırıkkale, Çankırı, Kırşehir, Nevşehir, Yozgat, Kayseri ve Sivas çevreleri ile Eskişehir’in doğu, Konya’nın kuzey ilçelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75 kg/m²) olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgâr ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." şeklinde açıklamalarda bulunuldu.

Başlama-Bitiş Zamanı 19.06.2023 00.00-19.06.2023 21.00

screenshot-75.png

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

Yapılan bu uyarının yanı sıra Türkiye genelinde havanın nasıl olacağı da paylaşıldı. Yapılan açıklamalarda detaylara da yer verildi. Değerlendirmelere göre; "Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu Anadolu’nun kuzeyinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, (Sinop hariç) Batı Karadeniz, Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Giresun, Trabzon ve Rize'nin iç ve yüksek kesimleri, Sakarya ve Osmaniye çevreleri ile Hatay'ın kıyı, Kahramanmaraş'ın batı ilçelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor." şeklindeydi.

Son olarak ise yağış ihtimali olan iller açıklanarak,

"KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, (Sinop hariç) Batı Karadeniz, Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Giresun, Trabzon ve Rize'nin iç ve yüksek kesimleri, Sakarya ve Osmaniye çevreleri ile Hatay'ın kıyı, Kahramanmaraş'ın batı ilçelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75 kg/m²) olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgâr ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." ifadeleri ile sel tehlikesi bulunan bölgeler için de uyarı yapıldı.