15 Temmuz İstanbul'da hangi yollar trafiğe kapalı? Alternatif güzergahlar!

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü nedeniyle İstanbul'da bazı yollar trafiğe kapalı olacak. İstanbul Valiliği, 15 Temmuz'da trafiğe kapanan yolları ve alternatif güzergahları açıkladı.
15 Temmuz İstanbul'da hangi yollar trafiğe kapalı? Alternatif güzergahlar!

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle Türkiye’nin dört bir köşesinde çeşitli anma etkinlikleri ve kutlamalar yapılacak. 15 Temmuz’un yıldönümünde, darbe girişiminin dönüm noktasının yaşandığı ana merkezlerden biri olan İstanbul’da da Saraçhane’de anma programı düzenlenecek. Bu nedenle bazı yollar trafiğe geçici süre ile kapatılacak.

İstanbul Valiliği, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde Saraçhane’de düzenlenecek anma programı nedeniyle kapatılacak yolları ve vatandaşların kullanabileceği alternatif güzergahları duyurdu.

15 Temmuz’da İstanbul’da hangi yollar trafiğe kapalı?

İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre, 15 Temmuz Cuma günü saat 13.00’ten itibaren bazı yollar trafiğe kapatılacak. Valilik tarafından açıklanan kapalı yollar ise şöyle sıralanıyor:

Macar Kardeşler Caddesi (İBB önünden çift taraflı kapanacak)

İtfaiye Caddesi

Büyük Karaman Caddesi

Kavalalı Sokak Macar Kardeşler Caddesi istikameti

Dolap Caddesi

Horhor Caddesi kesişimi kavşaktan Macar Kardeşler Caddesi istikametine Horhor Caddesi kapatılacak

Fevzipaşa Caddesi ve Akdeniz Caddesi kesişimi kavşaktan Saraçhane istikametine kapatılacak.

Kapatılan yollar için ise vatandaşların kullanabileceği alternatif güzergahlar da paylaşıldı:

Atatürk Bulvarı

Akdeniz Caddesi

Balat Sahil Yolu

Vatan Caddesi

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik gününün 6. Yıl dönümü nedeniyle İstanbul ve Ankara başta olmak üzere birçok ilde çeşitli etkinlikler yapılacak. Siyasi isimlerden, sokaktaki vatandaşlara kadar yoğun katılımın beklendiği kutlama ve anma programları televizyon ekranlarında da canlı yayınlanıyor. İstanbul Saraçhane’de yapılacak etkinlikler nedeniyle de bazı yollar gece yarısına kadar trafiğe kapatılacak ve ertesi gün yeniden kullanıma açılacak.