18 - 25 Yaş Arası Gençlere Türkiye'nin 81 İlinde Bedava Tatil Fırsatı! Cumhurbaşkanı Açıkladı, Başvurular Başladı Mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısının ardından yaptığı açıklama ile gençlere bedava tatil müjdesi verdi. Buna göre 81 ildeki yurtlar Yaz döneminde ücretsiz olarak gençlere açıldı.
18 - 25 Yaş Arası Gençlere Türkiye'nin 81 İlinde Bedava Tatil Fırsatı! Cumhurbaşkanı Açıkladı, Başvurular Başladı Mı?

Kabine toplantısında alınan kararlar içerisinde en dikkat çeken karar gençlere bedava tatil imkanının sağlanması oldu. Bu kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kamuoyuna ilan etti. Kabine toplantısı sonrasında açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan gençlerin bedava tatil imkanından nasıl yararlanabileceklerini duyurdu.

GENÇLERE BEDAVA TATİL!

Cumhurbaşkanı Erdoğan gençlere müjde olarak duyurduğu yeni karar için, “Yaz aylarında gençlerimizin gönüllerince seyahat edebilmeleri için sağladığımız bir yeni imkanın da duyurusunu yapmak istiyoruz. Buna göre Türkiye’nin 81 ilinde bulunan yurtlar 15 Temmuz ile 1 Eylül tarihleri arasında gençlerimize ücretsiz olarak hizmet verecektir. Gençlerimiz rezervasyon usulüyle istedikleri kentlere giderek bu yurtlardan ücretsiz bir şekilde yararlanıp konaklayabilecekler. Bu imkanı 18 -25 yaş arasındaki tüm gençlerimize veriyoruz.” dedi.

ÜCRETSİZ YURT REZERVASYONU NASIL YAPILACAK?

Genlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı olan tüm yurtlar yaz döneminde gençlere ücretsiz olarak hizmet verebilecekler. Gençler bu yurtlara giderek ücretsiz bir şekilde konaklayabilecekler. Ancak bunun için rezervasyon yaptırmaları gerekecek. Bu rezervasyon işleminin ise ne şekilde yaptırılabileceği büyük bir merak konusu oluyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın belirleyeceği sistemin ardından rezervasyon başvurularının nasıl yapılacağı ve ücretsiz yurt hizmetinden ne şekilde yararlanılabileceği belli olacak.

ÜCRETSİZ YURTLARDA SÜRE SINIRI OLACAK MI?

Ücretsiz yurtlarda bir süre sınırının olup olmayacağı da araştırılıyor. Henüz gençlrere yaz döneminde ücretsiz yurt imkanı ile bedava tatil fırsatı verilmesine dair kararın uygulama esasları belirlenmedi. Ancak eşitlik ilkesi gereği gençlerin yurtlardan belirli süreliğine faydalanmalarına dair karar alınması bekleniyor. 1 hafta veya 2 hafta gibi sürelerde rezervasyon yapılabileceği tahmin ediliyor.

ÜCRETSİZ YURT REZERVASYONU BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Ücretsiz yurt rezervasyonu yaptırarak bedava tatil yapmak isteyen gençlerin bu başvuruları ne zaman yapmaya başlayacakları merak ediliyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı başvuru tarihlerini henüz belirlemedi. Ancak 15 Temmuz’dan önce bu tarihlerin belirlenerek kamuoyuna ilan edilmesi bekleniyor.

Emlak365.com