19 Mayıs'ta bankalar açık mı, 18-19 Mayıs bankalar çalışıyor mu?

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle 19 Mayıs'ta bankalar açık mı, tatil mi merak ediliyor. İşte ayrıntılar.
19 Mayıs'ta bankalar açık mı, 18-19 Mayıs bankalar çalışıyor mu?

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramına sayılı günler kala birçok kişi kurumların açık olup olmadığı konusunda araştırma yapıyor. Her yıl coşku ile kutlanan bayramlardan biri olan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı bu yıl perşembe gününe denk geliyor.

19 Mayıs'ta bankalar açık mı?

19 Mayıs Perşembe günü bankaların açık olup olmadığı birçok kişi tarafından merak ediliyor. Milli bayramlarımızdan biri olan 19 Mayıs günü, Türkiye'nin dört bir köşesinde çeşitli etkinlikler ile kutlanıyor. Okullarda, kurumlarda, meydanlarda ve Anıtkabir'de düzenlenen çeşitli etkinlikler ile tüm Türkiye aynı anda bayram heyecanı yaşıyor.

19 Mayıs günü resmi tatil olarak kabul ediliyor. Bu nedenle resmi tatillerde kamu kurum ve kuruluşları ile okullar gibi resmi yerler tatil oluyor. Buna göre 19 Mayıs'ta banka şubelerinin tamamı kapalı olacak ve hizmet vermeyecek. 20 Mayıs Cuma günü ise ara verilen hizmete devam edilecek.

18 Mayıs yarım gün tatil mi?

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle resmi tatil. Ancak 18 Mayıs günü resmi tatil değil ve bununla birlikte yarım gün de değildir. 18 Mayıs günü kamu kurum ve kuruluşları, okullar, bankalar ve tüm resmi kurumlar normal düzendeki çalışma saatlerine göre çalışırlar.

Bankalarda işi olan ve işlem yapması gereken kişilerin, işlemlerini gerçekleştirebilmeleri için ilk iş gününü yani 20 Mayıs Cuma'yı beklemesi gerekiyor.

Emlak365.com