2021 Öğretmen Atamaları Ne Zaman Yapılacak! Öğretmen Ataması 2021 Takvimi Hakkında Milli Eğitim Bakanlığı Açıklama Yaptı Mı?

Türkiye'de öğretmen atamalarını bekleyen milyonlarca vatandaşın bu heyecanlı bekleyişleri sürüyor.
2021 Öğretmen Atamaları Ne Zaman Yapılacak! Öğretmen Ataması 2021 Takvimi Hakkında Milli Eğitim Bakanlığı Açıklama Yaptı Mı?

Türkiye'de öğretmen atamalarını bekleyen milyonlarca vatandaşın bu heyecanlı bekleyişleri sürüyor. Peki 2021 öğretmen atamaları ne zaman yapılacak? 2021'de kaç öğretmenin ataması gerçekleştirilecek? İşte merak edilen soruların yanıtları...

Türkiye'de milyonlarca vatandaşı etkileyecek olan öğretmen atamalarına dair büyük bir merak yaşanıyor. Milli Eğitim bakanlığı 2021 öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?



Milli Eğitim Bakanlığı tarafından her yıl Aralık ayında duyurulan öğretmen atamaları Şubat ayının sonları ile Mart ayının başlarında gerçekleşir. Ancak 2021 yılı öğretmen atamalarına dair henüz somut bir gelişme yaşanmadı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk zaman zaman öğretmen atamalarına dair açıklamalar yapsa da henüz somut bir adım atılmadı.



ÖĞRETMEN ATAMASI AÇIKLAMASI!



Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk geçtiğimiz günlerde öğretmen atamalarına ilişkin konuşarak, “Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğretmen atamaları bütçe ve ihtiyaç ile doğru orantılı olarak yapılıyor. Bütçemize ve ihtiyacımıza göre belirlenen sayılarda her yıl düzenli olarak öğretmen ataması yapıyoruz.2021 öğretmen atamaları hakkında ilerleyen günlerde duyuruyu yayınlayacağız. Ancak şu ana kadar belirlenmiş bir durum yok. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile kadro sayısına ilişkin görüşmelerimiz devam ediyor. Kısa bir süre içerisinde sonuçlanacaktır. Bizler de öğretmen atamalarını bu şekilde başlatmış olacağız.” demişti.



Öte yandan Milli Eğitim bakanlığı Engelli öğretmen alımı başvuruları başladı. Ön Başvuru ve Tercih Başvurusu olmak üzere iki ayrı aşamadan oluşan bu başvurular 1-5 Şubat tarihleri arasında yapılabilecek.



KİMLER ENGELLİ ÖĞRETMEN ALIM BAŞVURUSU YAPABİLİR?



-657 sayılı Devlet memurları Kanununun 48. maddesind ebelirtilen nitelikleri taşıyanlar



-Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olanlar



-2018 ve2020 EKPSS Lisans sınavından 50 ve üzerinde puan alanlar



-Öğretmen olarak ataması yapılabilecek lisans mezuniyeti bulunanlar



KAÇ ENGELLİ ÖĞRETMEN ATAMASI YAPILACAK?



Milli Eğitim Bakanlığı'nın verdiği bilgilere göre 500 engelli öğretmenin ataması bu atama döneminde yapılacak. Engelli öğretmen olmak isteyenler başvuru işlemlerini yaptıktan sonra başvuru sonuçlarını beklemeye başlayacaklar. Ataması yapılan engelli öğretmenler bu ay içerisinde göreve başlatılacaklar.



2021 ÖĞRETMEN ATAMASI NE ZAMAN YAPILACAK?



Öğretmen atama takvimi heniz Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanmadı. Bu takvimin bu ay içerisinde yayınlanması bekleniyor. Ardından öğretmen atamaları için başvurular kabul edilerek atama takvimi işletilecek. Bu atamalarla öğretmen olma hakkını kazananların en geç Mart ayında göreve başlatılmaları planlanıyor.



Emlak365.com