2022 Bekçi Alım Sınavı Tarihleri ve Ön Sağlık Merkezleri Açıklandı

Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde alınacak 2022/1. dönem 3.250 Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımına ilişkin sınav tarihleri ve ön sağlık kontrolü merkezleri açıklandı.
2022 Bekçi Alım Sınavı Tarihleri ve Ön Sağlık Merkezleri Açıklandı

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan duyuru ile 2022/1. dönem kapsamında 3250 çarşı ve mahalle bekçisi alımı yapılacağı duyurulmuştu. Duyurunun yayımlanmasının ardından başvuru kılavuzunda yer alan şartları taşıyan adaylar, 28 Nisan-13 Mayıs 2022 tarihleri arasında başvurularını tamamladı. Başvuruların sona ermesinin ardından adaylar sınav tarihi ve yerlerini araştırmaya başladı. Nihayet beklenen duyuru geldi adayların ön sağlık kontrolü merkezleri ile sınav tarihleri açıklandı.

3250 BEKÇİ ALIM SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

3250 bekçi alımına ilişkin yazılı sınav 17 Temmuz 2022 Pazar günü 10.00'da yapılacak. Sınav, İstanbul, Ankara, İzmir, Sivas, Batman, Elazığ, Erzurum ve Gaziantep'te yapılacak. Adaylar yazılı sınava girmeden önce ön sağlık kontrolünden geçecek ve sağlık kontrolünü geçen adaylar yazılı sınava girebilecek. Kontroller Ön Sağlık Kontrol Komisyonu tarafından yapılacak. Kontrol sonrasında bekçi olur raporu verilen adaylar yazılı sınava girebilecek.

ÖN SAĞLIK KONTROL MERKEZLERİ AÇIKLANDI

Polis Akademisi resmi sitesinde yayımlanan duyuru ile bekçi adaylarının ön sağlık kontrol merkezlerinin açıklandığı duyuruldu. Yayımlanan duyuruda: "2022/1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Giriş Sınavı kapsamında, Aday Değerlendirme ve Seçme Sınavı Müracaat Kabul ve Ön Sağlık Kontrolü aşamasına katılacak olan adaylar Sınav Merkezlerini, T.C. Kimlik Numaraları ve e-Devlet kapısı şifreleri ile www.pa.edu.tr internet adresinden sorgulayarak öğreneceklerdir.

İlan edilen sınav tarihi ve Sınav Merkezinde adayların şahsen müracaatları alınacak ve ön sağlık kontrolü işlemleri yapılacaktır. Ön Sağlık Kontrolü aşamasında başarı ile geçen adaylar Yazılı Sınav aşamasına katılacaklardır. Ayrıca, adaylara posta yolu veya değişik iletişim araçları ile sınav giriş belgesi gönderilmeyecektir. İnternetten yapılan sınav giriş duyurusu tebliğ niteliğindedir. " denildi.

Ön sağlık kontrolüne girecek adaylar e-Devlet üzerinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile sınav giriş belgelerini görüntüleyebilecekler. Sağlık kontrolüne girecek adayların yanında elektronik cihaz bulundurmamaları konusunda da ayrıca uyarıda bulunuldu.

Emlak365.com