2022 Genel Af Çıkacak Mı, Son Gelişmeler Neler, Açıklama Yapıldı Mı, Adalet Bakanlığı'nın Af Hazırlığı Var Mı?

2022 yılında genel af çıkacak mı? Hükümetin ve Adalet Bakanlığı'nın 2022 genel af hazırlığı var mı? Genel af çıkarsa kimler tahliye edilecek? Genel af düzenlemesi yapılırsa hani suçlar affedilecek?
2022 Genel Af Çıkacak Mı, Son Gelişmeler Neler, Açıklama Yapıldı Mı, Adalet Bakanlığı'nın Af Hazırlığı Var Mı?

Türkiye'de sosyal medyas kaynaklı olarak bir genel af gündemi oluştu. Sosyal medyada bazı hesapların genel af çıkacağına dair hazırlıklar yapıldığına dair iddialarda bulunmaları üzerine mahkum yakınları heyecanlandılar. Peki 2022 genel af çıkacak mı? 2022 genel af ile alakalı olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklama yaptı mı? 2022 genel af son dakika gelişmeleri nelerdir?

2022 GENEL AF ÇIKACAK MI, SON DURUM NE?

2022 yılında bir genel affın çıkarılıp binlerce mahkumun cezaevlerinden salıverilmesine dair iddialar büyük bir heyecan meydana getirdi. Mahkum yakınları ise bu konuda son dakika gelişmelerini ilgiyle takip etmeye başladılar. Ancak resmiyette genel af ile alakalı olarak herhangi bir gelişme yaşanmıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2022 genel af ile alakalı herhangi bir açıklaması olmadı. Bir süre önce Adalat Bakanlığı görevine getirilen Bekir Bozdağ da genel af ile alakalı bir açıklamada bulunmadı.

Hükümet kanadından 2022 genel af için herhangi bir beyanatı bulunmazken bu genel af talebine karşı kimin ne şekilde pozisyon alacağı da kestirilemiyor. Genel af için bir beklenti oluşturulurken bu hafta içerisinde olumlu veya olumsuz anlamda genel affa ilişkin net gelişmeler yaşanması bekleniyor. Genel af çıkmasını isteyen vatandaşlar bu taleplerini sosyal medyada özellikle MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye iletiyorlar.

2020'DE 90 BİN MAHKUM CEZAEVİNDEN AF İLE ÇIKMIŞTI

Türkiye'de dönem dönem hükümetler genel af uygulamasına gidiyorlar. Son olarak 2020 yılında genel af çıkarılmıştır. Terör suçları ile bazı önemli suçlar kapsam dışında bırakılarak 90 Bin mahkumun cezaevlerinden çıkmaları sağlanmıştı. O dönemden itibaren ise genel af tartışmaları yaşanmamıştı. Şimdi ise gözler yeniden genel af için hükümete çevrildi. Lakin resmi bir adım henüz atılmadı.