2022 Hac Ve Umre Var Mı? 2022 Diyanet Hac Ve Umre Başvuruları Başladı Mı, Kayıtlar Nasıl Yapılacak, Kimler Gidebilecek?

2022 hac ve umre başvuruları için son dakika gelişmeleri merak edilmeye başlandı. Diyanet İşleri Başkanlığı açıklama yaptı mı? 2022'de hac ibadeti yapılabilecek mi?
2022 Hac Ve Umre Var Mı? 2022 Diyanet Hac Ve Umre Başvuruları Başladı Mı, Kayıtlar Nasıl Yapılacak, Kimler Gidebilecek?

Pandemi sürecinden dolayı Türkiye'den Suudi Arabistan'a giderek hac ve umre ibadetlerini yapmak isteyenler bu isteklerini yerine getirmediler. Hem 2020 yılında hem de 2021 yılında Türkiye'de vatandaşlar hac ibadetlerini yapmaktan geri kalmak zorunda kaldılar. Suudi Arabistan 2022 hac dönemi için yeni bir karar alarak duyuru yaptı. Peki 2022 yılında hac ibadeti olacak mı? Suudi Arabistan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını hac ibadeti için kabul edecek mi? Diyanet İşleri Başkanlığı 2022 hac ibadetiyle alakalı olarak alınan son kararı duyurdu mu?

SUUDİ ARABİSTAN'TAN 2022 HAC VE UMRE KARARI

Suudi Arabistan Sağlık Bakanlığı tarafından uzun bir zamandır merakla beklenen haber kamuoyu ile paylaşıldı. Koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan yeni kararlar tüm dünyaya duyuruldu. Buna göre ülke dışından Suudi Arabistan'a gidecek olanlardan aşı kartı, PCR testi ve karantina uygulamalarına son verildi. Artık Suudi Arabistan'a gidenler bu koronavirüs tedbirlerine maruz kalmayacaklar.

2022'DE HAC VAR MI?

2021 yılında hac ibadetini yalnızca Suudi Arabistan'da yaşayanlar yapabilmişlerdi. 2022 yılında ise hac ibadetinin olup olmayacağı sadece Türkiye'de değil tüm dünyada merak ediliyordu. 2022 yılında Suudi Arabistan hac ve umre ibadetlerini açarken bundan sonra yaşanabilecek gelişmeler için tüm gözler Diyanet İşleri Başkanlığı'na çevrildi.

DİYANET HAC VE UMRE AÇIKLAMASI YAPTI MI?

2020 yılında Türkiye'de hac ibadeti için kesin kayıt hakkı elde eden vatandaşların bu hakları Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kararı ile 2021 yılına ertelenmişti. 2021 yılında da hac ibadeti mümkün olmayınca kesin kayıt hakkı olan vatandaşları hakları bir defa daha ertelenmişti. 2022 yılında Suudi Arabistan'ın hac ibadetini açması ile ertelenen bu haklar üzerinde ne gibi işlem yapılacağı, Suudi Arabistan'ın 2922 hac ibadeti için Türkiye'ye ne kadar kota vereceği, hac kayıt başvurularının ne zaman ve nasıl yapılacağı merak edilmeye başlandı. Şu ana kadar bu konu hakkında Diyanet İşleri Başkanlığı herhangi bir açıklama yapmadı.