2022 KPSS'ye girenlerden ilk yorum geldi! KPSS zor muydu? kolay mıydı?

2022 KPSS 18 Eylül Pazar itibariyle bugün gerçekleşti. Milyonlarca adayın katılım sağladığı KPSS sosyal medyada en çok konuşulanlar arasında yer alırken sınava katılan adaylardan ilk yorum geldi. 2022 KPSS zor muydu? kolay mıydı? İşte detaylar...
2022 KPSS'ye girenlerden ilk yorum geldi! KPSS zor muydu? kolay mıydı?

Milyonlarca kişinin büyük bir heyecan ve stresle katılım sağladığı 2022 KPSS 18 Eylül Pazar bugün itibariyle gerçekleşti. Sabahın erken saatlerinde sınava ikinci kere katılım sağlamak üzere giden milyonlarca aday stres ve heyecanı yeniden tadarken sınavın kolay olup olmadığı merak edildi. Peki 2022 KPSS kolay mıydı? zor muydu? 

31 Ağustos'ta gerçekleşen KPSS sınav sorularının çalındığı iddiasıyla iptal edilmişti. KPSS'de çıkan soruların daha önce bir yayınevinin deneme kitapçığında çıktığı iddiaları gündeme damga vurmuş en çok da sınava katılım sağlayan adayların canı sıkılmıştı. Onlarca emek veren, uzun bir süre hayalindeki mesleğe kavuşmak için sınava katılım sağlayan adayların sınavı ikinci kere bugün itibariyle gerçekleşti.

2022 KPSS soruları kolay mıydı? zor muydu?

İkinci kere ertelenen KPSS 2022 bugün itibariyle milyonlarca katılımcı tarafından gerçekleşti. Adayların hayalindeki meslek için uzun süre emek sarf ettiği ve çabaladığı KPSS geride kalırken sosyal medyada konu gündem oldu. Sınava giren adayların sınavı nasıl buldukları merak edildi. 2022 KPSS sınavının kolay olup olmadığı merak konusu haline geldi. 

2022 KPSS'ye girenlerden ilk yorum geldi! KPSS zor muydu? kolay mıydı?

İlk sınavın sorularının çalınmış olabileceği iddialarıyla gündeme geldikten sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kapsamlı bir soruşturma başlatmıştı. Yayınevi hakkında açılan soruşturmanın ardından ÖSYM Başkanının görevden çekilmesi ve yerine bir başka ismin getirtilmesi de oldukça konuşulmuştu. İkinci kere gerçekleşen sınavda sınav soruları merak edildi. 

2022 KPSS nasıl geçti?

Milyonlarca adayın sınav çıkışında elleri telefona giderken sınav soruları şimdiden tartışılmaya başlandı. Sosyal medya kullanıcılarının aklında kalan soruları birbirleriyle paylaşmasının ardından genel bir analiz yapılırken ikinci sınavın kolay olup olmadığı merak konusu oldu. 

Sınav adaylarının büyük bir heyecanla girdiği 2022 KPSS geride kaldı. Sınavın ardından sınav sorularıyla ilgili tartışmalar başladı. Sınav sorularının cevapları öğrenilmeye çalışırken akılda kalan sorulardan yola çıkarak bir analiz yapıldı. 2022 KPSS'nin zor olup olmadığı noktasında yorumlarını dile getiren katılımcıları sınavın çalışanlar için kolay geçebileceğini savunurken birçok kişi sınavı kendisine göre yorumladı.