2022 Yılı Fitre Tutarı Resmen Açıklandı! Diyanet Duyurusu

Diyanet İşleri Başkanlığı 2022 yılında vatandaşların ödeyecekleri fitre tutarını açıkladı. İşte Diyanet tarafından ilan edilen güncel fitre tutarları.
2022 Yılı Fitre Tutarı Resmen Açıklandı! Diyanet Duyurusu

Diyanet İşleri Başkanlığı'nca merakla beklenen fitre duyurusu geldi. 2022 yılında Ramazan Ayında ödenecek olarak fitre tutarları için rakam veren Diyanet vatandaşların kişi başına yapacaklarını ödeme miktarını açıkladı.

DİYANET 2022 YILI FİTRE MİKTARI 40 TL

Fitre ödemelerinin ne kadar olacağına ilişkin resmi açıklama; Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı'nca gerçekleştirilen toplantı sonrasında açıklandı. Prof. Dr. Abdurrahman Haçkalı başkanlığında gerçekleştirilen toplantının ardından 2022 yılından 2023 yılı Ramazan ayına kadar devam edecek sürede fitre tutarı 40 TL olarak uygulanacak.

Din İşleri Yüksek Kurulu, Prof. Dr. Abdurrahman Haçkalı'nın başkanlık ettiği toplantının ardından yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi.

"Din İşleri Yüksek Kurulumuzca 2022 yılı Ramazan ayının başlangıcından 2023 yılı Ramazan ayının başlangıcına kadar olan süre için fitre miktarı, İslam dininin temel kaynaklarında zikredilen deliller ve günümüz şartlarında bir kişinin günlük gıda ihtiyacının ortalaması esas alınarak 40 (kırk) TL olarak belirlenmiştir."

Yapılan basın açıklamasının devamında ayrıca fitre ödemelerinin detaylarına ilişkin hatırlatmalar yer aldı. Vatandaşlar bu rakamın dışında ayrıca kendi yaşamlarını devam ettirmek için bir günlük sürede harcadıkları rakamı da fitre olarak verebileceklerini bildirdi. Fitre ödemeleri hem nakdi olarak verilebileceği gibi hemde gıda vb. maddelerden ayni olarak da verilebilir.