2023 ilk oruç ne zaman? Ramazan ayı ne zaman başlayacak?

Müslümanlar için oldukça önemli olan Ramazan ayının ve orucun ilk gününün hangi tarihe geldiği merak ediliyor.
2023 ilk oruç ne zaman? Ramazan ayı ne zaman başlayacak?

2023 ilk oruç ne zaman? Ramazan ayı ne zaman başlayacak?: Müslümanlar için çok önemli bir ay olan Ramazan ayında oruçlar tutulacak. Ramazan ayı bolluk ve bereketin simgesidir. Müslümanlar tarafından merak edilen konular arasında yer alan Ramazan ayının hangi tarihte başlayacağı konusunun detaylarını sizlere sunuyoruz. Peki ilk oruç ne zaman tutulacak? İşte detaylar.

11 ayın Sultanı olarak adlandırılan Ramazan ayında ilk orucun tutulacağı gün Müslümanlar tarafından merak ediliyor. Ramazan ayının ilk günü bu sene Mart ayının sonlara denk gelecek. 

RAMAZAN AYI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Ramazan ayı bu yıl Mart ayının 23'ünde idrak edilecek. İlk oruçta yine 23 Mart tarihinde tutulacak. Kadir Gecesi ise 17 Nisan'da idrak edilecek. İlk sahur22 Mart 2023 gecesinde yapılacak. 23 Mart'ta ise ilk oruç tutulacak. Ramazan ayının son günü ise 20 Mayıs tarihine denk geliyor. Son oruç 20 Mayıs tarihinde tutulacak. 

RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN KUTLANACAK?

Ramazan Bayramı Ramazan ayının bitmesiyle birlikte başlayacak. 24 Mart Ramazan ayının ilk günü olmakla birlikte son günü ise 20 Nisan olarak açıkladı. Diyanet tarafından yayınlanan dini günler takvimine göre Ramazan Bayramı ise 21 Nisan günü başlayacak.