2023 KYK başvuru sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?

Bu sene öğrenciler için başvuruların alındığı KYK yurtları hakkında merak edilenlerin artmasının ardından sonuçların açıklanacağı tarih belli oldu.
2023 KYK başvuru sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?

2023 YKS sınavının ardından istedikleri ile ve bölüme yaptıkları tercihlerin ardından yerleşmeyi başaran öğrenciler tarafından en çok merak edilenler arasında konaklama sorununa nasıl bir çözüm bulunacağı idi. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından başvuruların alındığı KYK yurtları için ise başvurular üniversite kayıtlarının hemen ardından yapılmaya başlandı.

KYK yurtlarında kalmak isteyen adaylar tarafından başvuru işlemleri tamamlanırken, öğrenciler nerede kalacaklarını artık dersler başlamadan öğrenmek için sonuçların ne zaman açıklanacağını merak etmeye başladı. Konu hakkında ise merak edilenlerin hemen ardından açıklama geldi

2023 KYK SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Yurtlara kayıt olmak isteyen kişiler için sonuçların ne zaman açıklanacağı henüz net olarak açıklanmadı. Fakat geçtiğimiz senelerden edinilen bilgilere göre 2 hafta içerisinde sonuçların açıklanmasının beklendiği ifade edildi.

KAYIT İÇİN GEREKLİ OLAN BELGELER NEDİR?

KYK yurtlarına kayıt olmak isteyen kişiler için gerekli olan belgeler şu şekilde verildi;

  • Öncelik Belgesi (Önceliği Olanlar İçin); Öğrencilerin öncelik durumları, Bakanlığımız tarafından ilgili kamu kurum ve kuruluşlarından doğrulanmaktadır. Doğrulaması yapılamayan öğrencilerin, sonuç ekranında belirtilen belgelerden engel raporunu yurtta kalmaya başladıkları tarihten itibaren en geç bir ay, diğer öncelik belgelerini ise yurtta kalmaya başladıkları tarihten itibaren en geç 7 gün içinde yerleştirildikleri yurt müdürlüğüne teslim etmeleri gerekmektedir. Bakanlığımız tarafından doğrulanamayan belgeyi verilen sürede teslim edemeyen öğrencilerin kayıtları, kayıtlı kaldıkları günlerin bedeli tahsil edilerek yanlış beyandan silinir.
  • Şehit eşi ve çocukları, şehidin çocuğu yoksa bekar kardeşleri ile gazi ve gazi çocukları (Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından alınan Seyahat Kartı veya Sosyal Güvenlik Kurumundan ilgili kanun maddelerine göre aylık bağlandığını gösterir belge),
  • % 40 ve üzerinde engelli olduğunu beyan eden öğrenciler ( Tam teşekküllü hastaneden alınacak rapor),
  • Lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı yetiştirme yurtlarında barınarak tamamlayanlar (Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından alınacak belge)
  • Devlet koruması altında olan öğrenciler (Devlet koruması altında olduklarına dair Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından alınacak belge veya Mahkeme Kararı)