2023 LGS ve YKS için deprem kararı! Milli Eğitim Bakanı duyurdu!

Milli Eğitim Bakanlığı depremin ardından bu yıl yapılacak olan LGS ve YKS sınavları için alınan yeni kararı duyurdu. Bu karara göre öğrenciler ikinci dönem konularından sorumlu olmayacaklar.
2023 LGS ve YKS için deprem kararı! Milli Eğitim Bakanı duyurdu!

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve toplam 10 ilde büyük bir yıkıma neden olan deprem felaketi Türkiye’de çok sayıda alanı etkilemeye devam ediyor. Bu felaketin enkazı kaldırılmaya çalışılırken eğitim ve öğretimde de büyük bir aksama meydana geldi. Tüm ülkede okullar 20 Şubat’a kadar tatil edilirken 13,5 milyon nüfusun yaşadığı deprem bölgesinde öğrencilerin durumu belirsizliğini koruyor.

LGS VE YKS İÇİN YENİ KARAR ALINDI

Deprem bölgesinde ilk ve orta öğretim seviyesinde öğrencilerin okullarına nasıl devam edecekleri tam anlamıyla çözülmedi. Deprem bölgelerindeki öğrencilere istedikleri illerde istedikleri okullara nakil imkanı getirilirken bu süreçte eğitim ve öğretimde büyük aksamalar meydana geliyor ve gelmeye de devam edecek. Bunun ön tedbiri olarak ise Milli Eğitim Bakanlığı 2023 yılında yapılacak olan LGS ve YKS sınavlarına dair yeni bir karar aldı ve bu kararı da Milli Eğitim bakanı Mahmut Özer kamuoyuna duyurdu.

İKİNCİ DÖNEM KONULARINDAN SORUMLU OLUNMAYACAK

Yeni karara hakkında kısa bir açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Bu yıl LGS’ye girecek öğrencilerimiz ikinci dönem konularından, YKS’ye girecek öğrencilerimiz de 12. sınıfın ikinci dönem konularından sorumlu tutulmayacaklardır. Bu dönemlerdeki müfredatlara ilişkin hem LGS de hem de YKS de soru sorulmayacaktır. 2023’te LGS’yi sadece 8. sınıfın birinci dönem konularından yapacağız. Ek olarak herhangi bir konudan çocuklarımız sorumlu olmayacaklar.” dedi.

TARİH DEĞİŞMEDİ!

YKS ve LGS ile alakalı olarak içerik kararı alınırken sınavların tarihlerine dair herhangi bir değişiklik yapılmadı. Olası bir tarih değişikliği durumunda Milli Eğitim bakanlığı bunu kapsamlı bir şekilde kamuoyuna duyuracak.